[Capsule]有無Nespresso 用家(2)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
pixie都冇得打奶泡,唔同玩法
跟新機係咪一定有10粒送
Amazon it買怕唔怕電壓唔啱插蘇唔啱?
諗緊香港買Essenza plus+打奶器(有冇好介紹)定係amazon uk買touch
鍾意加奶但懶得洗打奶器
230v(其實uk同it賣嘅型號係一樣),不過今期it貴過uk

如果唔想飲一次就洗打奶器嘅話買touch
定係Essenza plus+奶壺打奶器好似條片咁係最慳位最慳錢?
https://youtu.be/P83G4Q0Akfg
哩排每次沖出的咖啡都有D酸味(氣味及味道都好重) ,蓋過咖啡的香味。

沖出時前半都係正常的,酸味多在後半湧現

唔同口味的capsule都出現類近情況

部機兩日用一次,用左110粒capsule左右
次次用前都放一次清水

係咪真係要買佢D清潔劑洗機先得?定係其他問題?
位係慳左,問題係個打奶器,唔知係咪唔雪得,上邊D師兄姐都話要用一次洗一次,而TOUCH個打奶PART係可以拆出黎擺入雪櫃,方便D
如果買essenza plus諗住用不銹鋼奶壺+ikea打奶棒打奶算喇, 唔嘥錢買個同部機一樣咁貴嘅打奶器
用微波爐低火叮
新機係咪一定跟14粒...
DELAY左幾日,部TOUCH終於到手...

不過出奶同clean o個度唔知點解唔似睇片咁係流水咁出而係噴出黎(差d彈到周圍都係),而clean制出水都唔係好多(espresso咁上下水),唔知係咪出事...
另外試機第一粒用左話最勁嘅kazzar,可能我加左奶,冇想像中咁勁...
正常,專門店做demo俾人試飲嗰部touch都係咁
想問下外國/ 逃寶買nespresso 機香港有冇保養?

香港買好撚貴
Tb好像有專門店?
有間好平,聲稱2年聯保
Essenza Mini 619人仔
係咪已經出左最後印仔set?
係喎出咗新嘢, 但好似冇印仔吸
不是11月?
有冇人試咗limited edition????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞