咩叫公理 求片還公道

988 回覆
1563 Like 8 Dislike
想問吓話等律師嚟先講,個律師係當時即請?要自己當時搵?個律師係來自私人定公家?
幫推
想問吓話等律師嚟先講,個律師係當時即請?要自己當時搵?個律師係來自私人定公家?

係 即刻請 就咁打去間律師樓
一係剩係請事務律師
如果要請大狀就一定要請埋事務律師

之後你可以決定繼續請唔請佢地
因為你可以搵legal aid 或duty lawyer

係 即刻請 就咁打去間律師樓
一係剩係請事務律師
如果要請大狀就一定要請埋事務律師

之後你可以決定繼續請唔請佢地
因為你可以搵legal aid 或duty lawyer

價就視乎你揾邊間邊個啦
樓主借個account俾事主講好過啦,隔左個人講唔出好多細節架
香討有ching見到樓主個fd俾阿婆打
不過無片😂

做人證囉
黑警
唔推唔得
垃圾黑警死全家
"我係事主"

其實我已經知道某幾件事(唔講LA),但之前BK 有D 好似識少少法律嘅人叫我唔好再講(之後問律師亦有講),我選擇唔再講,而我,始終只係求片求証人(((((如果有片,請留copy 再交去警署,如果有証人,請唔好怕麻煩,萬分感激))))),唔使人信,好多人話我博同情,質疑冇傷口,如果揾到証人、片,其實已經解釋到打成點,係咪對方識武功識內功所以反抗唔到之類嘅問題,所以先求片及人証。我冇辦法再滿足呢類人嘅好奇心&灑鹽而再詳細解釋細節。
至於警察,有人曾經講過,正常2邊都係咁講,係想知邊個可信,聽完有d 釋懷左少少,但感覺仍然難受。
多謝一位BK 識嘅jm幫我轉貼LIHKG、曾喺BK pm 過我果幾位jm、議員、律師、幫我轉貼香討嘅人、大神是也,幫push post嘅人,多謝咁多位無私嘅幫忙。

"係咪對方識武功識內功所以反抗唔到之類嘅問題,所以先求片及人証。我冇辦法再滿足呢類人嘅好奇心&灑鹽而再詳細解釋細節"

其實呢兩句都幾多餘下 , 同埋開始明白點解CID對你既態度會係咁
祝你好運
係咪對方識武功識內功所以反抗唔到之類嘅問題

依句應該係網民刻薄言語

一睇就知
係咪對方識武功識內功所以反抗唔到之類嘅問題

依句應該係網民刻薄言語

一睇就知

當然知啦
不過字必需要打出黎姐
anyway
祝事主好運啦
垃圾黑警,回歸60年代
幫推
長期置頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞