咩叫公理 求片還公道

988 回覆
1563 Like 8 Dislike
得罪講,你個frd正廢柴,淨係識叫報警
我覺得抵死

信警犬

報警都算
自衛能力係0
又唔識call朋友幫
又叫唔到在場人士幫手

樓主個朋友點解唔反省下,雖然係受害人,但聽到你既無能事蹎,我都覺得你朋友要受教訓,正宗港豬

個一刻你係事主,唔嗌報警仲可以點
依家事主咪就係搵左樓主開Post幫手囉
在場人士連條片都唔肯擺上網,你覺得佢地食緊花生個陣會肯企出黎幫手咩

香港人怕事你唔係唔知架啦,仲話搵人幫手
我覺得抵死

信警犬

報警都算
自衛能力係0
又唔識call朋友幫
又叫唔到在場人士幫手

樓主個朋友點解唔反省下,雖然係受害人,但聽到你既無能事蹎,我都覺得你朋友要受教訓,正宗港豬

在場人士連條片都唔肯擺上網,你覺得佢地食緊花生個陣會肯企出黎幫手咩

如果佢朋友第一時間自己打電話報警 個結果差好遠
我覺得抵死

信警犬

報警都算
自衛能力係0
又唔識call朋友幫
又叫唔到在場人士幫手

如果佢朋友第一時間自己打電話報警 個結果差好遠

事主聽到有人拍門個下,邊會意會到有咁大件事發生
再者,個一刻,俾人叉住頸、連聲都幾乎出唔到,點報到警 / 諗到下一步應該點做

事後埋怨其實無用,依家要諗既係若然咁不幸地再次發生同類型事件,到底應該要點做
幫推
成班走去屌樓主 而唔係班警犬
好波
聽到呢種事,都有正面效果,我又學左野,起碼又多一樣野識得防

盡量唔好去街邊公廁,呢個係最理性選擇,大商場因爲廁所外多cctv,冇咁多人敢亂黎
推 垃圾警犬大陸閪
推!
事主好撚慘,老母臭閪中國人賤撚過狗,叫我地點鳩樣可以唔歧視唔排斥中國人,話乜鳩中國人都有好人,10個中國人得1個係好人,我屌你老母照屌撚左先啦,有屌錯冇放過,何況根本就好少機會有屌錯
其實有無人睇完覺得個女人係痴線架呢?
正常唔見左電話拍完門話報驚都唔會郁手,佢似痴線想郁手多過搵返部電話。

佢仲有朋友喺現場,隨時可以叫人幫手整假傷痕。

Btw 唔理係咪樓豬個朋友整到佢,一定一定要企硬,要告到佢傷人罪入哂,如果唔係香港就真係無公義,唔係因為其他人唔幫妳,係連妳自己都唔幫自己。
幫推

雖然事主有d戇居
但CID真係仲撚仆街過行街警犬

有撚分別架咩?
推啊
推到有行過附近既人見到
Push
推呀 希望有拍片人士幫樓主
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞