咩叫公理 求片還公道

988 回覆
1563 Like 8 Dislike
上面都有巴絲講過
被人拘捕 警察係會向你發出pol 153 羈留人士通知
上面係寫晒你嘅權利 你有權問佢哋拎水等 同埋叫律師
但係試過有警察 係就咁叫個犯簽
或者係咁催你 其實你係有權成份睇哂先簽
上面都會記錄左你幾時開始睇 幾時簽
(試過有警察連個時間都係假)
你都有權問警察借電話 (如果真係衰就會揾借口唔借比你)
但要企硬 話要打電話比律師 你係有依個權利

錄口供前 警察會口頭警誡再寫落口供紙 即係: 依家唔係事必要你講但你所講嘅嘢將會成為呈堂證供
試過有警察明明冇講過 寫左落去就當講咗
結果有大狀就打得甩份口供
樓主打段野既資訊性太低...

我冇追POST
不過濟睇樓主既對話
先推到樓主個朋友係女人

不過打你果個人有咩特點?
衫咩色衫? 事發係幾時 ? 用咩腳踩你咩腳? 㩒底我係廁所外定廁所內? 如果廁所內你件蚜有冇濕到?

細節既野完全冇...

可能之後既POST有講不過你唔可以EXPECT 所有人都有耐性追曬你個POST
你想人幫你...就要好DETAILS咁講曬你知既野出黎, 而唔係要我地再由對話去引導你講野....
之所以我會問呢D野..
係因為上到庭如果個官OR 對家問你呢D妯節你又答唔知 , 唔記得, 我係官都唔信你
Pish
之所以我會問呢D野..
係因為上到庭如果個官OR 對家問你呢D妯節你又答唔知 , 唔記得, 我係官都唔信你

因為我始終唔係事主所以答得唔清楚
想問有咩方法可以開到連登a/c
等事主可以上黎直接答?
你都識講啦,呢度香港嚟㗎
雖要企出嚟同政府撐到底嗰陣個個龜縮喺屋企
好喇,而家政府、警察都惡晒
香港仲邊有公正、公道、公義可言?
係人都知而家警察等如正牌古惑仔
屌你咪屌你、屈你咪屈你囉,佢哋就係証據!

你遇到呢件事,就算有所謂嘅片都冇咩用
你廁所入面發生咩事根本冇人知
話係你撩事鬥非先都仲得,害多你兩錢重

建議你搵傳媒記者,佢哋肯嘅話,幫你炒大件事佢
到時傳世界都知呢件事
相信警察會相對地公正少少咁幫你去查

呢單嘢怪自己黑仔啦,以後冇咩必要就咪去公廁喇
之所以我會問呢D野..

等事主可以上黎直接答?

isp email

就係無isp email
所以搵緊有咩方法開
之所以我會問呢D野..

等事主可以上黎直接答?

isp email

所以搵緊有咩方法開

我係黑警啊
屌都話睇唔過眼想幫手
我問d野你一樣都唔答
哇咁痴線?留名跟進
之所以我會問呢D野..

等事主可以上黎直接答?

isp email

所以搵緊有咩方法開

我係黑警啊
屌都話睇唔過眼想幫手
我問d野你一樣都唔答

事主搵緊方法開a/c
等佢可以直接問
麻煩你等多陣
留名跟進
推!!!!!
你直接借個ac比佢啦,又話朋友怕乜
屌你老母垃圾大陸閪死撚返上去啦
四五十歲都叫呀婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞