咩叫公理 求片還公道

988 回覆
1563 Like 8 Dislike
好黑暗
幫推
幫推先

通常呢d case好似死都唔好簽

留名跟進
推上報
推上報
幫推
其實我見到呢個po
好多巴絲都曾經或多或少受過差佬嘅侮辱
小至不禮貌對待,大至俾人屈而含冤受罪
好想知呢度有無法律巴絲,可以運用你地嘅專業知識,去教我地呢d普通市民,認識我地本身應有嘅權利。
就算去到樓主朋友咁極端嘅例子要去差館落口供,什至係俾人扣留拘捕,都可以利用自己應有嘅權利,得到公平嘅對待

推!
希望有好心法律界巴絲可以教吓大家
push
推呀
推上報
好撚賤格
快撚D死曬D大陸狗啦
黑警正仆街
幫推
巴打們都要小心俾人屈偷電話
邊打邊大大話事主偷野班圍觀嘅九成信左, 所以咪無人幫拖
仲有 我覺得搵律師幫手好D
LM跟進

香港人都唔幫自己人
其實我見到呢個po
好多巴絲都曾經或多或少受過差佬嘅侮辱
小至不禮貌對待,大至俾人屈而含冤受罪
好想知呢度有無法律巴絲,可以運用你地嘅專業知識,去教我地呢d普通市民,認識我地本身應有嘅權利。
就算去到樓主朋友咁極端嘅例子要去差館落口供,什至係俾人扣留拘捕,都可以利用自己應有嘅權利,得到公平嘅對待

推!
希望有好心法律界巴絲可以教吓大家

唔係法律jj, 不過有經驗
其實識法律同識法律條文係兩回事

律師朋友同我講hk班差佬文化係咁既

基本上差佬係可以話拉就拉,告唔告係律政司睇睇表面證據再叫你上庭,點為之表面就係雙方既口供或者驗傷報告,唔係一定要有晒好實質證據先做得你,好似樓主case根本唔會理邊個岩邊個錯,這就是法律,所以落口供要識做,完全對你有利先好講,否則你係有權唔回答

唔知係咪佢地想有功績,拉得你就想你係口供講晒,做表面證據,所以會兇你 一亂就由佢問題引你落搭

所以除非好有必要,否則報警都會搞埋自己,有排你坐呀,仲要受差佬氣

年中大把on9乜都話報警,最尾又搞埋自己,有d女人on9到一時同男友嘈交就報警,搞到自己條仔仆街然後自己後悔
推 推到有片
警犬
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞