咩叫公理 求片還公道

988 回覆
1563 Like 8 Dislike
大陸五六十歲大嬸制服左你? 咁好功夫 ?
唔好認,等cid同你推筆你講清楚成件事。

依家係拉你fight p 定aoabh?

另外,想屌既係香港人真係好多仆街仔,有野就識拍片,拍完就share當笑話,原全冇諗過幫手,做人証,乜都驚煩,拿屎上身。個個都中國人性格

另外,提下樓主個朋友,依家係拉左你唔代表會告你,因為cid要搵證據去告,冇證據,就會放人。

單野唔撚洗驚。

個黑警講係打鬥拘捕
佢叫事主考慮下次自簽守行為
係咪都係唔洗理
事主搵緊 議員同律師等緊回覆
差佬
嘩屌 極醜惡
幫推
幫推
推撚到班仆街死
其實我見到呢個po
好多巴絲都曾經或多或少受過差佬嘅侮辱
小至不禮貌對待,大至俾人屈而含冤受罪
好想知呢度有無法律巴絲,可以運用你地嘅專業知識,去教我地呢d普通市民,認識我地本身應有嘅權利。
就算去到樓主朋友咁極端嘅例子要去差館落口供,什至係俾人扣留拘捕,都可以利用自己應有嘅權利,得到公平嘅對待

另外,想屌既係香港人真係好多仆街仔,有野就識拍片,拍完就share當笑話,原全冇諗過幫手,做人証,乜都驚煩,拿屎上身。個個都中國人性格

另外,提下樓主個朋友,依家係拉左你唔代表會告你,因為cid要搵證據去告,冇證據,就會放人。

單野唔撚洗驚。

個黑警講係打鬥拘捕
佢叫事主考慮下次自簽守行為
係咪都係唔洗理
事主搵緊 議員同律師等緊回覆

嗱,我理解係,拉你朋友fight p ,姐係公眾地方打鬥喇,要拉就2個都拉曬。

通常打鬥都係守下行為,罰下錢,前題係你真係有做過先得,唔好聽到個牌頭好似好小野,守下行為就認,你認得守行為即係認左罪。冇做過,唔好認。

帶你朋友返警署時,有份pol 153,係羈留人士通知書,上面有被羈留人士既權利,包括搵律師,你朋友有冇即時做?

呢個唔知要問下佢
但有做同無做有咩分別?

單野唔撚洗驚。

其實呢d口同鼻拗嘅野,點解差佬一口咬定事主打人?真係憑一條抓痕?
如事件事好似樓主所講係真,俾人打嘅係佢,佢先係苦主,點解差佬唔信佢?唔告個大陸婆。
真係好似大陸咁,原告變被告?
事主見唔見到當時有無人拍片?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞