女仔千奇唔好亂話人非禮,你地既說話可以誤人一生!!

381 回覆
1719 Like 40 Dislike
日本係有罪假定,所以先高,香港行無罪假定,都咁高,證明女權撚玩曬
做得就係想你仆街啦
三唔識七都會想你死,女人係咁,勸唔到的
其實最仆街係啲裁判官,如果唔係法庭失守,警察點會亂屈人都屈得入,而家香港真係好似番咗審死官時代
要坐都算,衰風化係監獄入面係好撚難捱

入面比人打真係當食生菜
有乜好答,佢自已都唔知發生咩事無啦啦比人告非禮,2個禮拜前邊記得掂到邊條女,我諗佢佢連自己有冇做到都唔知
真咩正 可能故事純粹虛構

以後女人證供應該經高電流測謊機去作供
#metoo
有個朋友都俾人屈非禮 上庭都係聽哂個女既講 話我朋友證詞不可信 都唔知乜鳩標準
當時周圍好多人 但係無人睇到發生咩事 cctv又咁岩影唔到個位
就咁判左幾百粒鐘社會服務令

依家我朋友有精神病 拎埋白卡 唉...
好人好姐點會無啦啦屈你
點解無一開始就check 8 達通既?
政府有大量資源,權力調查
相反被告往往都係冇乜資源 連一個合格的律師都未必請得起 更加唔好講權力
所以無罪推定先可以平衡返雙方的力量
只要唔係100%肯定被告有犯法都唔會入罪
但非禮罪竟然連被告當時喺唔喺案發現場都唔需要核實就告得入
呢單case正正證明左香港的法律有幾兒戲
有精神病有埋白卡仲唔去馬
事主樣衰咪俾人屈過, 如果係靚仔, 條女實唔會搵佢黎屈
樓主真係慘 引左班男權撚入嚟
講句人話就吸咁多負皮
老實講
其實呢件事問題唔係出喺警察查案同司法上咩

就算女仔認錯人
但如果唔係呢啲制度有問題
做得咁輕率
會搞到咁易入罪咩

樓主係想提醒「受害人」要認清楚邊個非禮自己先好指控佢
避免為無辜嘅人帶嚟麻煩
成班人就針住「女仔⋯⋯亂話人非禮」衝入嚟
證明差佬查都唔查信晒條女砌人生豬肉
CLS
個男人如果無運既話,就咁就一世有案底
Pw 解potential witness ?
同中文好似唔夾意思咁
可唔可以告隻雞
佢搞到人地無啦啦要上庭
其實真係好恐怖
除咗用多啲八達通 行近啲cctv
仲有冇其他嘢可以保障自己?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞