女仔千奇唔好亂話人非禮,你地既說話可以誤人一生!!

381 回覆
1719 Like 40 Dislike
如果係所謂誤會
即係有非禮既事實 而無非禮意圖
即係唔小心hi到敏感部位
法庭覺得原告誠實可信 到底係基於咩觀點呢?
係咪只係純粹覺得原告話非禮 必然係原告的確被壓 否則佢唔會提告?
即係話構成非禮既事實存在 餘下只係構成非禮既意圖係咪同樣存在
而連登仔既質疑應該係
構成非禮既事實是否存在? 即係條女係咪真係被hi到敏感部位?所謂被硬物壓著呢件事係真?
姑且係真
有冇除原告證供以外既證據證實係有個男人壓佢 而唔係扶手 其他人既背囊etc. ?
姑且係有男人壓佢
如何證明壓佢個男人係有意?定只係車廂太迫?
假設被壓呢件事係真 兼存在呢個壓佢既男人 兼呢個男人有意壓佢
如何確保出現喺法庭既呢個男人 係當日壓佢既男人?
唔係有八達通證據 最後一點都只會因"法庭認為原告誠實可信"而自動判斷為真
但事實上
根本連第一點同第二點都冇實際證據證明為真
一切只係基於"法庭認為原告誠實可靠"

問題一:
法庭基於點樣既準則 判斷原告證供誠實可靠?
問題二:
即使原告證供誠實可靠
係咪就純粹可以根據原告既證供,缺乏其他環境證供下,判被告有罪?
問題三:
假如問題二答案為是
根據點樣既法律精神下 有咁樣既操作?

利申完全唔識法律
唔好亂估 , 個女仔就係鳩估令一個無辜既人受害。
仲要唔洗付出代價

馬後炮黎睇 , 個男既幾醒 , 乜都唔講 , 只係太信法律法官 , 以為會搵證據證明自己。結果個垃圾法官鳩信一句主觀既指控 , 佢同中國講出"冇撞到人點會去扶"既垃圾法官一樣質素。
原本相信香港法律 , 覺得唔需要抗辯 , 當堂眼都凸埋 , 即刻搵大狀拆局。

然後個八婆告唔告到係冇任何代價

結論唔係要女人口下留情 , 唔係發帖上連登比人有機會學到野 ,
而係要去信比可以管鳩呢班垃圾法官既人 , 要求法庭公平公正處理 , 唔通非禮罪因為冇出人命就可以求其入罪 ?
根本問題根源係太兒戲. 唔洗實質證據就可以落差廚.
例如非禮, 最基本既係雙方有接觸過. 例如皮屑, 纖維.
但係係呢 d 風化案所有 common sense 都用唔上.

重有應該公開當事人身份, 家下 2019 年女人唔會因為被性侵犯而社會地位大跌, 相反答辯人入罪與否都會身敗名列. 一係就雙方身份保密.

因為呢 d 案件入罪係單靠原答雙方可信任程度而定.
重有就係警方亦需調查條女有無心誣告.

我係到講過有次我開住個電話相機, 條女話我偷拍. 差佬到查電話, 乜撚都無重反過黎叫我小心唔好比人誤會. 問題在於由點解我既人生自由要因為女人而被剝奪? 呢到重有人話我好彩拉唔到我. 呢個社會變到個個都不合理合理化先係最得人驚.
“姑且係有男人壓佢
如何證明壓佢個男人係有意?定只係車廂太迫?”
證明就唔知啦
但係應該係基於以下的觀點而相信個男人係有意?
雖然我都唔知係咩姿勢

裁判法官亦接納當時她見到該男子的手的姿勢,令她可作出唯一無可抗拒的推論,就是該男子的觸碰是故意地非禮PW1。
性罪行條例最好大幅修改
男女都要告得入非禮 強姦
呢單就係搵唔一到個原疑犯,屈左個路人
要報上報紙佬到喇
如果咁俾人告,我去申請老綜算
話有心理陰影搭唔到公共交通工具
其實依家都得,係個官唔會判d女非體強姦
現行強姦罪只針對男性 有插過一下就係強姦
扮晒野話證人誠實可靠就係證據
Diu你疑犯未定罪都係誠實可靠
一係咁,整條法例如果男人被老屈非禮法庭需開庭審議原告有無誹謗成功
D賤女人9尾嗱
咁撚驚搭的士拉仆街
地鐵咁多人唔小心撞到好出奇咩
仲有你同我快撚d死咗佢
屈完人俾人踢爆係咪唔洗負責任
唔怪得我踩港女post 咁多負評
試過坐巴士,我總站上之後慢慢多人上
我坐出有個女人坐入,當時我係帶耳機加半訓,之後隱約聽到個女人依依哦哦好似鬧緊人咁,我連佢樣都唔知係點繼續扮訓
望佢係用緊免提,依家諗返都驚如果佢屈我點算
唔好出呢d post 會教識佢地威脅男人 好似日本電車d黑底JK咁
班自戀臭雞痴鳩線
個裁判官咩事
宜家仲要係唔洗佐證,姐係口講口赔,個女仔講咩都好,只要個官選擇性採納,基本上話入就入,依單都唔係個別事件,你搵多幾單就知
誣告 點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞