女仔千奇唔好亂話人非禮,你地既說話可以誤人一生!!

381 回覆
1719 Like 40 Dislike
其實香港有冇疑點利益歸於被告
其實都係疑點利益歸於比告。

但如果只有一個女事主作供為證據,而裁判官接納係合理同充分既證據,咁就好難有疑點啦。
假嫁...大把case係被告都作左供,兩個版本,官只信女方。好多時問番你,點解人地要誣告你先?你諗唔到個動機,就係你有做
咪亂講
係100%入罪
同女仔講道理
你係咪發緊夢,佢覺得你有做過就會乜都唔理咁做鳩你,啲八婆痴撚線唔係第一日嘅事
重作
搞清楚邊個係受害人先
個官女人
日本好多刑偵劇講痴漢冤罪受害者到最後俾人迫到變真殺人犯
唔知香港幾時有
誹謗 影響咗個人聲譽要造成實際損失先算

如果證明到呢單野令佢搵唔到工咁就得
如果名人告人誹謗 就好易告得入 因為佢係名人 而該誹謗令佢有名譽損失 比如令佢廣告 合作人明顯減少

又如果店舖比人誹謗 東主又可以告人誹謗 原因係誹謗令佢店舖人流大減 生意比之前明顯減少 呢一類係實際損失

所以你鬧人 智障 白癡 係無問題 唔算誹謗 因為無造成實際損失

9UP
冇實質證據
單憑女人片面之詞都可以入罪
香港法律真係玩撚完
根本兩個星期後先拉一個人,已經無可能符合完全毫無合理疑點下定罪

個狗官完全唔撚用腦

我係上訴人一定要投訴佢

小額錢債都好告9條女要佢賠錢
屈係要存心害,我覺得係少機會發生。更多時係過份敏感/錯覺誤會左,但男比你誤會左真係百辭莫辯,一係就改法例,一係就叫絲打放過有機會搞錯左既男人,無端端坐監真係好慘架。
屈強姦唔只無犯法
仲有光環攞
原告人作供都可以做證據
咁若然真係非禮?又唔告得呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞