女仔千奇唔好亂話人非禮,你地既說話可以誤人一生!!

381 回覆
1719 Like 40 Dislike
女權西大絕:我哋呢啲著數都係因為父權,唔係我哋搞出嚟嘅
好驚呀
上面個女事主都深信被告非禮佢,但結果係認錯。

所以我建議女仔對自己確認/感覺/覺得要保留一絲警戒,因為可能會係錯。以為人地手存心貼住你,其實可能係逼/無留意,或者右邊感覺到比人渣,望到右面人垂直放底隻手就以為人做,其實係左邊條友做。個女仔無心屈人,但報左警,真係無人查到真相,唔係單單被告好似上面咁搵到證據。

有啲情況下我覺得報警係極少有誤會,例如見到條友條J,或者有啲精係身上。
我諗起幾年前有次同老公搭廉航返香港。我原本坐窗口位,老公坐中間位。我地放緊行李上cabin既時候,有另外一個女仔又想擺。我地先剛剛開始放,都未放好,條女就用英文喝我老公叫佢比位佢放。我地都冇回佢(我地放行李不嬲都打直放,留返空間比其他人,而且當日都係得一個backpack)。我老公放好後坐埋位,條女原來係坐走廊位。班機個時仲上緊客,條女企係自己個位,同坐前幾行既朋友講野,原本我都冇理佢地講咩,我突然聽到條女個朋友講:「有咩你記住大叫非禮」。個下我即刻起身,大大聲同我老公講:「我同你調位,費撚事你無撚端比你話你非禮呀。」一路講一路啤9住條女同佢朋友。

我當時覺得,咁撚怕比人搞咪比錢坐埋一齊囉。非禮可以亂9叫架咩。
係香港地做女人真係冇得輸
早走早著
點解啲女可以咁撚癲
隔幾個禮拜話自己俾人姦撚咗都得啦
其實香港男人真係好撚難做,車廂多人,
就算我雙手垂直緊貼自己,人迫人,雙手都有機會hi 到隔離個女人,
如果你咁唔好彩,隔離個女人背住你企,你就直頭hi埋個pat到,真係水洗唔清
同時迫到咁,根本冇可能雙手舉起以示清白

香港男人真係自求多福唔好遇到啲痴撚線女人

利申:一位日日8:30搭上旺角開往金鐘的人上
d女人只會講感覺,只要覺得俾你非禮就會做鳩死你
現今香港係,仲要冇物證等等單單有女方證供都足以入罪
快出女性專用ATM, 女性專用收銀處
繁忙時間,男/女專用車卡
但係唔該完全隔離,唔排得男人條隊

諗起女權閪vs女權閪都興奮
誠實可靠的證人
真係屌出聲,男方先係受害人
法官堅係on99,亂咁判年終害死唔少男人
香港地d女人最好笑係幾老都以為男人想非禮佢,笑撚死
其實呢單野應該告個法官專業失德
成日覺得香港做男人好危險
唔係人人平等既咩?
女人係人,男人都係人啊,點解女人講野會可信啲? 唔公平
所以男人係街俾人屈非禮
真係要9秒9極速走人離開現場
唔好諗住等差佬嚟會還你清白
咁就屌啦,唔想香港變成咁
女權撚表示係個別事件,唔撚理
好撚慘,問題係被告根本無同個女人見過面,連擦身而過都無
以為自己好撚索,係男人都想非禮佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞