IT界討論區(60) underpaid如何不失霸氣

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁你緊係計
比agent吸完血 人工都要高過一般30-40%先做啦
當然啦
起碼高宜家60%先會考慮sec
LM睇相認
看舊公司email 原來我走咗成3個月仲未請到人
走左3個月仲access到舊公司email
唔係 我login其他人email睇
舊公司我要做埋support 有得睇其他人email address同password
果陣有cap圖
出手好低
但如果入去吸番2年經呢?
本身無經又想入行可以考慮下
今日去問hr姐姐拎allowance
亂咁搵左份intern 佢話用下面d language

Web: HTML, CSS, javascript, bootstrap, react (react-redux), vuejs, ASP.NET C#
Database: Microsoft Sql, Oracle Sql
Mobile: react native, Flutter

除咗asp.net 有咩直得一學?
屌你老尾
香港IT男示意圖
多數都係list出黎姐,應該都唔會真係用哂,好多工requirement都會寫幾十樣嘢,落到場都係frontend 一隻,backend一隻,想你識都係可能試嘢/做poc用下,絕對唔會拎黎做project,同team亦都唔會有其他人識,你識已經係最叻仔嗰個
cls
就算你只係識佢用嗰隻frontend+backend都會請,因為根本都請唔到人,而且正正常常都已經會好過佢d current staff
學programming學邊隻好
諗住學識轉做寫code
識C 少少php
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞