沈陣營第二百一十三期 - 遙想師父當年,樓市初爆了,抬錢贖身

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
根據師父琴日東網策略, 呢個位要沈多口落淡倉
大戶:肥佬,等你好耐啦
師父講左走佬位, 等睇係唔係個度止步

\|/
咁樣算禾雀亂飛未?
唔call都唔好put
嘩 小注牛DT下 等跌返D師父打飛機先再大注
都OK, 435現價股息低啲,4.5厘左右,不過增長(加租)好過808,808息仲有5厘

如果一手手買808容易入手,3千幾有一手

我持有22手,我諗此reits乃沈門第二多股東嘅reits,其中沈門會計佬係大戶,都係佢推薦比我,另外湯財都推薦此股嘅

唔好信晒我,自己睇睇
師父隻何不建設做乜撚野
thx

冇問題,係睇吓買賣佣金收股息手續費點計啫,係%咁計還是收多少都一個數,有冇上限,如果股息多時要睇睇
講真佢只係靠把口賺出鏡費, 無計呢個世界有投資既人遠比無投資既人少,
總有堆人眼紅呢十年靠投資股市/樓市發左達既人, 自己十年黎沿地踏步, 受現金貶值影響, 唯有日日睇呢D股災樓災文章黎安慰心靈,想睇人PK自己最開心, ..正所謂有咩讀者就出D咩人,
正常呢D人應該係一早被市場淘汰
今時今日仲可以出黎呃飯食, 我真係唔明點解,
仲有佢老友..羅尚沬都係一啖擔..正PK黎.
係人都知大師講升一定升
講跌就唔一定會架啦
808係沈門會計佬推薦嘅,當時已入435,於是後嚟入埋佢,後嚟佢又入埋435, 直到今日大家都息價齊賺
下次師父講升你就知味道
又嚟?

升市吉倉慘過輸錢喎
學下大師兄先, 大師兄快D返黎領軍

徒兒再提醒師父大人!
加息、縮表、北韓、中印、特朗普言論、美股強弩之末、市場被洗腦...........

集非成是!指鹿為馬!顛倒是非!危機發酵!溫水煮蛙!
騰訊業績、期結後見真章!
第二季見真章 !
量化寬鬆遲早要還!
全球泡沫大爆破!
恆指將跌至8500!
兩萬九以上再叫人買股票嘅就係屎忽鬼!
今年頭三個月月線都係陽燭,根據大師兄嘅講法,是年係升市機會大, 咪師父吹雞就亂put亂沽開淡倉,肥佬講㗎咋佢最多買一千幾百
好耐冇見呢堆字
大師兄
【大師午間教路】
大師話今日挾得狠啲,預計恒指會喺28,800至29,100點上落!
未來會以舖排高位做淡倉為目標,但若然港股再挾上29,250點要止蝕。

#沈振盈 #港股 #挾得狠啲 #止蝕 #淡倉 #大師午間教路 #東網Money18
沈振盈課程同學會

----------------------------------
開立中銀香港證券賬戶可享首6個月無上限買入港股、中國A股及美股0佣金優惠及港幣50元電子禮券。投資涉及風險,受條款約
束。
詳情:http://bit.ly/2VvPxxE

安裝「東網Money 18」APP http://on.cc/redirect/money18
安裝「東網」APP http://on.cc/redirect/oncc

師父真係高手
28800 做淡 夾果450點就止蝕
29250 準備做淡
奇幻莫測嘅師父
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞