[韓綜] 大逃出 密室逃脫 (第二季) 討論區

317 回覆
26 Like 7 Dislike
我都唔鐘意有太多npc/演員
期待第二集 中字
Lm 炳宰飯
今集笑死我喇
屍變...魷魚測試...最後仲夾住咗
哼~嗯
哼~嗯真係笑到傻
呢一個故事兩集完到?
呢集完左幾乎零進度咁濟
虎東成日講埋啲賴係金句

咩連空氣都係線索
LM
下集好正
條友係咁 有睇認哥都知佢籠野
好搞笑咁
今集有d失望 有d虎頭蛇尾
不過本身可能係P.O佢地要走到佬故事先有後續
點知兩條友8個鐘0進度 搞到虎頭蛇尾
喺bilibili到見到個寫得幾好既’’理解’’

韓國全國人民正在傳染紅眼流感,很多人民因此失去了性命。

趙氏藥物集團從中看到了商機,利用白博士的妻子和女兒性命威脅他,讓他的妻子和女兒感染上紅眼流感,並綁架他們要挾他,要他研發疫苗。
但這沒有使白博士的研究快速成功,他的妻女犧牲了。

在19年2月23日,白博士的研究進度前進了一大步,但這一天他的女兒的遺體被集團代表任意下令解剖研究了。

2月25日,疫苗成功研究出來了,為了報復集團代表,他決定不把疫苗交給趙姓集團,把疫苗藏在自己家中。

趙姓集團知道了白博士的意圖,用安眠藥弄暈白博士,把他永遠“鎖”在了他的家中。並安排了女監護監視他和定期執行下安眠藥的任務。

這時有個財團的人也感染上紅眼流感,通過調查知道了白博士的家中有醫療疫苗。

同時他獲知有六位精通解謎的團隊,因為流感病情持續惡化,時間不多了。他綁架了其中最笨的兩位,讓剩餘的四人聽從他的指令偷取疫苗。

利申:轉咗做繁體copy過嚟
我覺得有可能想造個大世界觀出黎

即是唔應該比疫苗條友+PO佢地自己成功雙線逃脫
(條友似製藥公司既人,因為無理由會放炸彈想殺人滅口)
依家比咗藥條友可能會影響以後逃出劇情
係預告都睇到下次因爲今次偷野而要玩逃獄
同埋亦嚮應到死咗就冇得再參與逃脫呢點

利申:FF
我都想知係本身個故事咁弱,定係突發事情令到咁
好明顯PO嗰邊制作組係改晒plan
又俾個魚杆佢地又砌積木,結果都係出唔到嚟
兩季最差呢個故事不為過
唔係好明點解要鎖佢地 咩都做唔到
以為會比假既疫苗比壞人 點知咁順攤比左
其實正常隻raccoon係咪要幫佢地拎鎖匙解鎖但完全控制唔到佢 所以就搞到咁

好想快啲睇下集
PO加鐘民變左更傻
完全解唔到任何野

可以去睇下PTT既評論

https://www.ptt.cc/bbs/KR_Entertain/M.1554673722.A.681.html
暫時呢季2個故事都唔精彩,制作組想放太多野落去,反而差左,唔夠多解密元素,其他野例如今次個故事效果又唔夠好
希望下期回復返應有水準啦
UFC先好笑 第三集望張女人相都驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞