[韓綜] 大逃出 密室逃脫 (第二季) 討論區

317 回覆
26 Like 7 Dislike
理科在笑文科在哭藝體能在哀號
我都覺得係!!!
好心寒!!!
個兇手係房走出黎個下 真係嚇撚死
可能下季伏線仲要等幾耐
最尾果個下真係好得人驚下
見啲人話會唔會個殺人犯醒咗,捉返三個嘉賓入去
如果有第三季應該會連返呢集掛
我都覺最尾響音樂仲驚過個殺人犯出黎,佢出黎果下其實唔係好有氣勢,雖然拎住個電鋸但勁快比鏡嚇暈,塊鏡又唔係真係咁清我總覺得說服力差少少但呢下的確有驚喜嘅
可能我期待有長dd,糾纏多d嘅殺人犯追殺環節(喪屍果期虎東呢點做得非常好,睇到好肉緊,可惜佢最後收左皮),所以雖然解謎部份精彩但都總係覺得差咁d野
我都覺 應該係有後續
三個嘉賓可能再比人捉番?

我覺得今集算係好高水準 但可以加多少少困獸鬥既情節會緊張好多

期待第三季!
岩岩睇完最尾果集
有啲唔明實際既時間線
如果2邊係同時開始
睇返上集 犯人一開始只係每個人拍一張拍立得
大逃脫果邊又有拍立得
咁腦性男果邊 果幾張拍立得係幾時放入去?
Btw最尾果2集真係全季入面整得最好
再check返上集 冇野了
大逃脫個邊入植物房既時間係3:55

腦性男個邊係3:33左右開始困係入面

腦性男花左個幾鐘解門鎖
有足夠時間比工作人員拎拍立得放入去
再check返上集 冇野了
大逃脫個邊入植物房既時間係3:55

腦性男個邊係3:33左右開始困係入面

腦性男花左個幾鐘解門鎖
有足夠時間比工作人員拎拍立得放入去
如果佢哋冇整鏡係咪兩邊都GG
Btw 劇組應該都係等佢地整好先放出黎既。唔係既話有兩道門塞住真係
開始懷疑有劇本
呢集太完美
點解唔合照
因為設定上佢哋兩堆人唔同日子唔同時空 唔會見到面
我既懷疑點

1.對講機對話時機太完美
2.解升高房密碼完全係支枝任務﹐主隊唔攪間房根本唔會被困
3.又會咁啱主隊被困先﹐如果係外援隊被困先﹐主隊d人點會識解 L'Hôpital's rule
4.咁聰明識整鏡﹐又會開門後咁多buffer時間比佢地拎鏡
5.點解無合照﹐係咪分開拍呢?
嘗試解答一下

1.對講機對話時機太完美
你睇多次P.O玩咗個對講機好耐
2.解升高房密碼完全係支枝任務﹐主隊唔攪間房根本唔會被困
主隊唔可能唔攪間房
因為其他佢地可以做嘅野已經做哂要靠支隊比INFO先去到下一步
困係房目的應該係「暫停」主隊嘅行動
等支隊去到需要嘅時間線(拎到對講機)
3.又會咁啱主隊被困先﹐如果係外援隊被困先﹐主隊d人點會識解L'Hôpital's rule
留意返間陷阱房本身係隱藏咗
唔靠主隊講支隊好低機會率先可以發現 (問男們冇玩開逃脫GAME)
4.咁聰明識整鏡﹐又會開門後咁多buffer時間比佢地拎鏡
兩位工大畢業會唔識整鏡? 唔好唔記得佢地係問男
另外再睇真啲果幾塊鏡係兩步之內咋
5.點解無合照﹐係咪分開拍呢?
呢個唔清楚
可能係左右兩邊出
可能係落到樓下製作組鐵閘住佢地要分兩次拍END (因為唔同宇宙)
而且我覺得無合照/分開拍真係重要咩? 都解完個密室
我琴日睇都突咗突
我都留意到
+1,係咪專登架
根本就係劇本, 打死都唔信冇劇本
駁左架喇你
得架啦,有劇本,全部都係拍出嚟,滿意未?
你可以出番去架勒,大家唔洗煩
我以為係6 月 4 暫時唔比新留言
原來只係呢一集??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞