[韓綜] 大逃出 密室逃脫 (第二季) 討論區

317 回覆
26 Like 7 Dislike
唔係啊,係呢幾日b站封彈幕,話就話系統更新
但大家都明咩事嘅
其實咁樣封反而令D強國人問發生咩事
有幾幕直情冇哂彈幕
解左, 果幕留言有未
尋日考完試可留彈幕了
睇過果套電視劇 好有代入感
今季小左麵粉炸彈, 少女選手表現同預期一樣
第3季個人預測(如果有)
1.天海明/三龍會既復仇
2.僵屍故事(可能係5個成員救虎東)
3.謀殺監獄(後續)(過去應該未講,最後對講機音樂個伏筆, 上半集餅仔拎到日記個到有提過,可能係其他TOPIC,但應該同過去有關)
4./5.兩個新故事,可能有一個同科技/科幻有關(第一季基因銀行,第二季條魷魚)
據說是tvN製作費最高的綜藝節目…《大逃出》確定製作第3季!

tvN大型密室逃脫真人秀《大逃出2》於昨日(9日)播出最後一集(共13集)。同時,節目組也秀出「下一季節目見」的文字,確定製作第3季!

《大逃出》陸續於2018年及2019年推出第1季、第2季,節目成員包括姜鎬童、金鐘旼、金東炫、Super Junior神童、柳炳宰、Block B P.O等人。出演者要在節目組製作的超大型密室中,破解房間裡的線索並逐步開啟新空間,最終逃出密室。製作精良的道具加上身臨其境的場景,受到不少觀眾們喜愛。

在播出第2季的最後一集,節目組同時也正式宣布,將製作《大逃出3》,引發高度期待。

節目組也坦言,《大逃出》是tvN綜藝節目中製作費最高的,加上許多人的努力,品質才有所保證。

特別的是,在最後一個主題「謀殺監獄」中,故事設計來自《Signal》,節目組還找來《大腦性感的時代-問題的男人》河錫辰、金知碩及李章元特別出演,協助成員們逃脫,此一設定也讓觀眾們直呼:「佩服節目組的腦洞!」期待節目以第3季回歸~

https://www.koreastardaily.com/tc/news/117404
不如轉人啦, 個2個腦男好勁
唔要姓金個個
之前睇running man 講昭旻約會個集
原來昭旻唔要姓金,要錫辰係有原因既
結果今集都唔包5,6個故事
好多大家想知問題都冇答,特別第2個故事原本計劃係點
佢有答,不過淨係重覆多一次播過既故事,即係佢話你知呢個就係最終結果,咪再問
利申:死都唔信
仲有PO同鍾玟困住個幢大廈仲有咩setting都冇講
最後都無明示腦男team係咪一齊拍
係咪播完12集冇special?
第3季有無新POST?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞