老婆話要離婚 點算好?

523 回覆
20 Like 4591 Dislike
我呀嫂係咁 ,完全全中 。生日無 ,結婚周年無 ,只係識得打機賭錢 ,經濟靠男方,所以幾時都話女人自己有經濟能力會好好多,啲男人比家用以為自己好偉大請個工人湊仔仲好 做到男尊女卑我都睇唔過眼
樓主仆街
再加上女人生完
體內分泌變左 情緒係會同生之前唔同
垃圾,你放生你老婆啦!
跟著你真係慘,我諗佢唔係因為個仔
我係佢都一早同你離婚
死撚咗佢啦,咁都要問
做你老婆都幾慘,廿中就要對住個同廢老無異嘅廢鳩
生左仔仲要唔見得光..
樓主自己反思下
你連點樣經營兩個人關係都未撚識
一係去買書睇 一係就同你老婆搵共識
20零學人結婚 仆得街啦 屌
屌到爆po
扮撚曬知錯 明明成篇文都仲係到屌尻人唔體諒你

做男人做到你咁
會五會係產後憂鬱?
真心膠?
你老婆好慘
係你有問題
自私到咁

我唔會叫你離婚,我會叫你就改。
驗下個腦喇,睇你一言堂都覺得你仆街到無人有。
太年輕了
應該話太唔成熟了
如果你唔係假膠
真係完全無資格做一個好男人 好老公 好爸爸
我先不理係認為未婚懷孕係點
宜家生咗就生咗
作為一個人 你必須對家庭開始付責任
你既生活如果得返打機既話
你不如同部手機結婚?
一個女人湊完仔成日 想你幫下手
你仲要咩都唔幫
一個完全無責任感既點照顧家庭?
個小朋友無你份?
D飯煮完你無份食?
D衫洗完你無份著?
仲話咩最close既fd先知你既狀況
咁點?想收埋你屋企人一世?
定未玩夠想扮單身出去食女?

每個人都有自己既責任
你係咁唔想付責任既 咪害人
果下你無份爽既?
大個人 唔好係咁製造問題 諗下點幫手解決問題
個個返工都攰架喇
難道你老婆唔想出去shopping?
佢唔想同fd食下飯?
湊住個細路無哂圈子 老公只係識對住手機
唔疑神疑鬼好難囉
你望下你咁多負評 就會知道你既行為真係仆街仔

如果係真既
我希望你知 件事已經發展成咁
你無得選擇 咩都唔關我事架 我唔得閒理
一係你就放生人 同老婆簽紙
一係你就醒覺 求老婆唔好離婚 盡一個男人既責任
可能呢刻你得20幾歲 好多野都唔甘心 唔想比人知
放工又攰想打下機
但如果個個都係咁既心態就無人理屋企既事
既然你無得逃避 倒不如接受現狀
你比到安全感 可靠性比老婆
有好多問題同感受都會唔一樣
認真cm

做返好自己先,上面對係既投訴都無錯,基本上真係你唔啱,睇得出樓主係拖延症既患者,醫返好就無事架啦
樓主係咪自閉症患者
點解老婆講到出曬面都可以推三推四
我覺得你老婆有少少產後憂鬱咁,巴打真係要俾多啲心機陪下你老婆啊

唔好成日以為自己返工好攰收工就想抖下,你要諗下你老婆24/7咁照顧你照顧你個仔仲要做埋家務,真係仲辛苦過返工

巴打放工要分擔返啲家頭細務,一係你就請個鐘點,總之就唔好咩都俾曬你老婆做,自己就撟埋雙手
樓主應該係富二代.....屋企就算唔係富有都應該係離地"中產", 而且係獨仔.

兩樣都唔係就應該係假膠.
補乜鳩野獲,連個仔都唔想理咁,早啲離過返你啲鳩fing生活好過啦
你係咪人老公嚟架
佢想要你幫下佢手體諒下佢都做唔到
你唔鐘意慶祝唔鐘意公開
家陣你女人話要慶祝要公開你都唔可以諗下佢感受
你根本就係一個仆街,算尻數啦,自私精。
驗左可能知點解離婚
樓主放生你老婆啦,有老公好似冇老公咁,
自己出埋錢請工人又俾你ban, 家務又拖,
財政獨立,又唔同人慶祝節日,tum多幾次就嫌煩,你老婆講得出離婚都應該對你死哂心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞