等左 foodpanda 足足2個鐘

191 回覆
1448 Like 32 Dislike
之前有用ubereat同deliveroo都感覺良好 起碼勁攰唔想煮唔想落街食 落完order都唔會等太耐就有得食
點知第一次叫foodpanda食lunch 本來佢expect要二十分鐘 點知去到餐廳準備中開始個時間不斷delay 等左差唔多一個鐘佢先用我講間餐廳係唔存在要cut單

之後佢email sent左個$40 coupon話因爲cut單當service recovery 點知一用又出事 等左兩個鐘仲要去錯大廈 打俾我問我點解唔開門

再之佢又sent左個$20 coupon又當係service recovery 不過我唔會再中計
明明就唔夠車手 仲要起勢咁做宣傳
都唔知為乜 次撚次都delay 反而仲搞臭個朵
俾我頂盡等95分鐘 無就退錢 其實d 餐廳無心做外送生意就咪鬼合作啦,慢撚到西,樓主好明顯就放到凍撚曬無人理,俾我1個鐘就屌鬼,取消,要求退錢
點解香港永遠做唔起
又尼又干識唔識字啊5p仔
唔好咁奴性啦好無,比少少甜頭你真係當大恩大德
冇車手關餐廳咩事
尋晚見epc都有人開post屌,係未同一單
因為我果單就係車手半個鐘後到,都未有餐拎,仲要車手等多半個鐘,所以你地無車手,係因為啲車手浪費時間等啲無心合作既餐廳
其實邊有可能送禁耐,係啲司機操守問題,我都好睇唔過眼,有人想知啲內幕再講

利申 : 間唔中有返其中一間
連登仔咪就係咁囉屌
個撚個人生第一要務就係攬住個鍵盤不理對錯鬥快捉鳩人錯處
懶係要扮突破盲點踩鳩到人一棟都冇抬高自己
搞到個討論完全冇營養 冇input
我改用Delivroo訂餐,半小時咁上下已經到左。
我都試過中伏

風和日麗既日子 大約3點左右
叫外賣個陣顯示等40分鐘左右,
咁我過左30分鐘再睇下個status啦,冇郁過
好啦諗住可能忙 餐廳未有咁快準備
過多20分鐘再check, 屌你老母變左顯示等59分鐘
連準備訂單個一行都未去到
我即刻搵cs傾啦,佢老尾剩係識得copy and paste d標準答覆比我,我問佢搞乜點咁耐完全冇郁過
佢又copy d答案比我,期間個等待時間不停由59跳去80再變100再落返40分鐘
之後把幾火係咁屌柒佢,佢先話唔夠人做 送唔切仲叫我等下 on9
喂大佬你唔夠人 一開始就咪顯示等40分鐘啦 呃9人
最後屌到佢送左50蚊,屌晒撚左我個半鐘時間 比我都唔用 blacklist
係尖沙咀叫尖沙咀既沙律外賣
45分鐘先到不特止
仲送多3條超長頭髮
頭髮沙律
永不錄用 foodpanda聽收皮啦
呢啲App個問題係,個價貴過就咁叫外賣
其實我唔明點解要mark up個價
唔係做多左生意咩?

仲有就係唔夠人送,把鬼
早兩年舖頭兩間都有用,明顯覺得deliveroo好啲
精選商戶應該係指新商戶或者比左錢做廣告嘅
住村屋周圍乜都冇
有晚大約8:00左右嗌左foodpanda
之後個apps既時間就變黎變去
去到9:15左右睇到話cancel左張單
打去問話因為其中一樣野買哂
想再落單但已經收左鋪
呢個時間根本好多都開始收鋪
重要好撚肚餓
最尾搞到我要嗌老麥食
要cancel單唔緊要可唔可以早d通知
屌你老母預左la
你理得人,下晝五點先黎食早餐都唔關你事啦
總之喺個服務時間內叫餐,而家佢個服務出事,就係咁簡單。香港人總係要搵位入其他人,拉埋黎講真係on99
叫個m記外賣都冇咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞