等左 foodpanda 足足2個鐘

191 回覆
1448 Like 32 Dislike
上次係Uber eat叫咗間韓國垃圾餐廳 差撚過7仔啲叮叮飯 又凍又難食
仆街仲話咩精選商户 上面係牛肉飯 下面係雞肉飯喎 以後唔會想再用

Foodpanda 啲外賣仔成日唔帶錢找
屌你老尾叫外賣叫撚到落去自取
咁關uber eats咩事
屌我都係 佢打黎重要唔知講咩 一舊舊咁 廣東話又唔似英文又唔係 講左勁耐我先聽得明佢講咩
重點係佢重要打多幾次黎問我個地址 問極都好似唔識路咁 明明我住個度就好易搵
永世唔會再用foodpanda
foodpanda 愈做愈差
個app d時間呃你落左單 佢先慢慢搵車手
你一早知個區唔夠車手就咪撚寫30分鐘有啦屌

但我個區得foodpanda到
deliveroo唔撚識分地區架 明明石圍角係荃灣區 佢就當葵涌區唔送
本身難食 凍晒個下更嬲咁
叫兩次Food Panda都唔撚帶夠錢找
唔撚係冇得找500/1000蚊紙
係1蚊銀都冇1個
仆你個街分明想搏大霧拎tips

仲要有次餐廳打俾我話個南亞佬唔識睇英文地址
夢乜撚嘢呀夢
咪濫用頭盔啦,驚佢告9你咩
比返50蚊又唔得,煮多次又唔得c,咁你想點攞樣呀,比幾廿雞當自己皇帝咩
你D死乞衣都係想食霸王餐,你成功左啦乞衣
下次又發爛渣又全數退比你,日日free lunch啦乞衣仔
做餐廳表示foodpanda個apps 係低能到冇拒絕張單呢個button,一定要打上cs先有得取消 或者係明明冇接過單佢都會自動當餐廳係接左個order
Foodpanda 超垃圾 永不錄用
試過因為貪佢有coupon用左一次
上午10點半落order
下午1點都未到
中途搵左cs n次都話
就送到 冇得cut單 請客人耐心等候
結果打左落間餐廳人地話整好左好耐
不過一直冇foodpanda 啲人黎收餐
聽完之後即刻屌到foodpanda 個cs 開花先cancel 到張單
之後直接搵間餐廳落單買外賣
餐廳即時整過曬啲野食之餘仲要二十分鐘內就送到
上到黎啲野食仲係熱既
Deliverroo同Uber eat好過food panda多多聲
好彩我呢頭3間都冇問題
係honestbee做做吓無撚端端冇得叫

話時話上次deliveroo叫個牛肉飯,佢黎左雞肉飯
牛肉飯貴2蚊
我搵返cs都寫明只係想退返2蚊,結果佢成個飯退返錢俾我,真係大方

btw提提大家,同一間餐廳,唔同外賣平台show出黎個menu有可能唔一樣,價錢都唔一樣,大家可以格吓價先叫
死乞衣以為10蚊好撚多
係呀得你一個呀on9仔
見龍心做food panda就知咩事
呢啲咁既外賣中介
煮定都唔知擺幾耐先送
從來唔會叫
樓主仲要叫比小朋友食
講還講 都唔好打個「尼」字
呢d外判外賣真係仆街嚟
自己餐廳送都話驚比客投訴
外判真係唔驚你
明明整好晒比佢拎
一有單比佢地揀嚟行呢
就一定行順路先嘅
唔會理你幾時遲到夠鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞