Fujifilm討論區 (40) XF & MKX 鏡頭回贈優惠

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
過咗了
有無人近排問過X-T3 body幾錢?
上星期問 cam2 xt3 body $9300
今日見fb fuji group 有人話肥花 $8970
連18-55 set 幾錢?
我明明想買X-T30 set , 不過開價要成萬
早兩星期買 8900
official 定價唔洗理啦實唔會咁貴
巴打邊度買?
同問,卡價定現金價
四月頭旅行,本身諗諗下X-T30, 但早買會貴, 不如直接X-T3.....
毒氣室已有XT30 心動嘅巴打不妨上去試下
邊度嚟?
我頭先都試左
我report一下十字掣個問題

佢個 touch mon有幾個功能,可以係mon右上角調校,可以touch 轉focus位,touch影相重有個唔記得咩功能 同埋 關

我研究左10分鐘睇下有無得好似以前咁上下左右禁4個功能出黎,結果係得ge,不過麻9煩

1 你要右上角校touch 關
2 然後你就可以掃電話咁掃mon, 掃左等於以前禁左掣,如此類推.....

用開xt10,用上手xt30 好揸手d,特別係 拇指握位
不過試完我應該直上xt3, 無十字掣完全用唔慣,麻撚煩

容我講句 屌你老味 做咩cut 十字掣!!!!
但係xt3掃mon四個方向本身都有shortcuts
即係冇左d pad個4個shortcuts?
行貨現金價
MK leading digital
咁講, GFX50同黎緊GFX100都係得joystick冇十字
而家細鋪買機係咪無保養
其實xt20不嬲都冇十字加joystick, 如果joystick 做到十字嘅嘢(e.g. set function)我會覺得joystick 仲好手感
利申冇揸過t20, t30
有冇人講下1855上1655
個升級感大唔大?
室內燈暗對焦如何
用t3冇防震始終要諗多幾層
有吸印喎 有得保呀
唔cut邊到有人買xt3
唔係話要特許經銷商先得?
我睇佢fb個page
冇必要買兩支焦距相近既變焦kit鏡啦.....
18我就認為唔夠廣
慢慢諗 1655 都冇貨
唔係特許經銷商買行貨,一樣有保養但只得基本12個月,同埋無晒其他優惠同extra 保養期。
係特許經銷商買行貨,機身會額外多3個月、鏡頭額外6個月保養。
同埋會有佢地搞既promotion 可以參加,例如1000蚊買果支XC50-230mm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞