Fujifilm討論區 (40) XF & MKX 鏡頭回贈優惠

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我唔識,但改並聯會令部機detect佢做兩粒電?
如果佢有能力改佢detect兩粒電,咁點解要改並聯?
講唔通喎
最新收到X-T30 同 XF16mm F2.8 價錢 , 香港3月20號開賣

X-T30 (Body) : $6,999
X-T30/XF18-55mmF2.8-4 R Kit :$10,199
X-T30/XC15-45mm F3.5-5.6 OIS Kit : $7,899
XF16MMF2.8 R WR : HK $3,180

另外香港X-T30開賣有promotion, 同之前一樣去指定授權經銷商連XF16mm F2.8 一齊買,有得現金回贈。
X-T30 Body 連XF16mm F2.8一齊買回贈 $700, X-T30 Kit (18-55 同 15-45) 連XF16mm F2.8一齊買回贈 $1400. 回贈都係出支票。

報告完畢 最抵應該係買15-45 kit 加埋支XF16mm F2.8.
$9679 有兩支鏡,仲要一支係新鏡
X-T30/XF18-55mmF2.8-4 R Kit :$10,199
X-T3係$10980, 各位會點選擇
係掛
但係唔加直倒 開boost mode
粒電頂到幾耐?

我Quote返之前我旅行, 長開Boost mode, 長開CL連拍, 一日影600張左右, 最快2粒鐘玩完一粒電,出門口唔拎哂三粒電係絶對唔夠用
以後除左世界大戰 35.4同35/2, 23.4同23/2, 56邊支好之外,
可以加埋16.4同16 2.8
如果想買支鏡玩自拍,影到人又影到景,係咪越細mm越好?
14號出果支16mm 2.8夠唔夠用?
15-45同15-55會唔會差好遠
23mm 半身帶景
好撚難簡, xt3 相對好揸d 但重
想要部輕身d 但仲差
我本身將會放走手頭餘下的Nikon系統轉會過黎,人愈大愈唔想用大機,旅行好重好煩
上過show room, 試過X-T3 and X-T20, 兩者對比X-T3對焦方面的確爽高一級,但始終對比X-T20, 未知X-T30會係點
手頭都有支27餅同1650,計劃係X-T30 body + 新個支16/2.8,而家有promotion其實吸引,但眼見X-T3價錢其實真係相差唔遠......點算好
xt30 大約半年後會跌幾多
XT3係跌左先同XT30差唔遠,你諗下XT30跌左會係幾多
旗艦同中階點都有距離嘅.. 睇你想要部咩程度嘅機
有1855 既話,16 2.8既定位好怪
到喉唔到肺
比著我寧願16.4 雖則差兩mm 但光圈大一級
其實16 2.8除左輕同平少少真係冇咩吸引力
有1855多數諗14都唔考慮呢枝,睇重光圈iq又唔會諗呢枝
變相新手老手兩邊都吸引唔到
去左試機,X-T20同X-T100好似差唔多咁
應該買邊部好
咪係,唔只一級添
即係單電果個boost mode 唔係真boost mode ?
清,1024依排係邊買平
大師話係喎⋯⋯
Up錯
35先啱
點差唔多法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞