Fujifilm討論區 (40) XF & MKX 鏡頭回贈優惠

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
剛入左部X-E3,買多左粒水貨電,而家試緊機,究竟去旅行要帶幾多粒電先夠呢?
兩粒夠做 唔係長開亂影的話

我就一正二副
睇返說明書咪有講囉, 白紙黑紙寫好哂我都唔明有咩好嘈
答黎答去都有人唔信
Cap埋你地自己睇, 你地覺得係咩就咩啦, 停左呢個無謂爭論佢
單電BOOST

三電BOOST
請問行貨同水貨電有冇分別呢?
Good,咁即係買多粒最隱陣啦~
順便一問 你地建議買正版定副廠電 如果係副廠電有冇好介紹
我買果粒無包裝,個樣同跟機果粒一模一樣,同埋無保養囉。btw,如果粒電係真嘅,一年內邊會壞丫!
其實20同30分別大唔大 諗緊有新買新定慳番枝鏡
有新買新,考慮埋xt3
得唔得呀23,18都有d窄
(我估佢係好似手機咁自拍)
6月頭去旅行 希望x-t30快啲跌價
x-t30好撚唔抵 大家快啲狗衝xt3
20唔考慮啦,唔拍4k片其實xt30用嚟影相已經夠做
唔急用嘅話等佢跌多少少仲可以買多支23.4

始終去旅行/出街輕啲好,30又有内置閃光燈可以頂住先
係呀無錯 想港女手機自拍咁影
定焦最闊都係14.. 變焦8-16 同10-24又好似太重自拍有啲難度
咁一定係1024
我就係咁樣同老婆影
個人經驗 16mm太wide影人好難靚 除非背景好乾淨 想影人起碼要23mm起跳
我女朋友指定影佢要用16.4
請教下,唔用直度點開boost mode?
感謝你
我之前係EVF 或者係大芒度會預測到張相係過曝或過暗(因為暗既地方用左低iso 或高快門/太高ISO之類),但因為我新手係咁摸部機亂禁左啲setting 依家冇得預測張相的過曝及過暗情況,有冇師兄可以指教下?小弟也是XH1
新手想買xt30 但係想問15-45呢支鏡點解無人講 kit鏡黎講雖然最屎但係啱唔啱新手練習
見有巴打推18-55 但係因為之後想買16.4所以諗住一開始買支平練下睇下點
請教下,唔用直度點開boost mode?

Preset 下掣
我之前係EVF 或者係大芒度會預測到張相係過曝或過暗(因為暗既地方用左低iso 或高快門/太高ISO之類),但因為我新手係咁摸部機亂禁左啲setting 依家冇得預測張相的過曝及過暗情況,有冇師兄可以指教下?小弟也是XH1

罰抄一次說明書
35.4方罩蓋好易甩
大家會點解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞