Fujifilm討論區 (40) XF & MKX 鏡頭回贈優惠

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我知道點解話processing ,因為我係設定度開藍牙冇彈出去...自膠了
Btw 我之前優惠期買左支16-55 同10-24 上左網頁登記但得10-24戈支話會有回贈,但16-55登記完就冇講話有....兩支都未收到email ,有啲擔心16-55戈支收唔到回贈
攝影新手諗住買xt30 鏡方面睇中16.4 想問咁係咪買機身就夠係咪唔需要另外+18-55
影咩多?
拍片?
去旅行影景同埋人像
同埋會影極光同星空 貪佢廣角光圈大
唔該巴打
新手嘅話入埋18-55啦 未摸熟焦距就淨係入定焦好易出事
我都係岩岩入手xt3kitset 身邊d fd係咁推我816f2.8
如果你想輕鬆玩其實玩住1024 睇下岩唔岩你需要 先再玩定焦
無錯 好似呢個巴打咁夠錢直上恆定變焦又係一個好玩法
塔單問 抵唔抵買 但佢係1650 唔係1855
其實我係煩惱緊1024定816 相對上816恆定光圈 我就算影夜景都唔失禮 但1024就未必得 如果我唔想街拍變形 先再出16.4 因爲tele 我暫時都未必話咁大需求 3月有個50230優惠買黎玩住先都夠用
我見enjoy card可以食埋250 cash dollar 好似幾抵玩
係光圈細左d姐 其實唔係話好差既 平時你可能旅行 食下野都影到 睇你想要咩效果先再諗
可有可無嘅功能咁喎
https://youtu.be/jpbrwvxChcI
11:00開始講1024f4入光量大過816f2.8
之前好似都share過但我都唔知佢個test係咪valid
利申留名學野
thank you 各位
會再考慮一下

咁 16/ 1.4 同 14/ 2.8 係咪都係 16 抵買啲❔
因光圈問題
好後悔有回贈個陣無買到100-400 ..
百記清貨價好撚吸引
可唔可以搭單 如果巴打買鏡 可否順便問下816幾多 小弟成日ot 唔知市價
same here
冇恆生卡呢但係
repack貨

小心睇路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞