Fujifilm討論區 (40) XF & MKX 鏡頭回贈優惠

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想間買原廠電係咪Cam2最平?
xh1係食電少少

但其實都差唔得幾多
你自己決定啦揸手嘅話一定係H1好渣啲嘅睇吓你係咪長期揸定係hea 住揸
廢唔廢話睇你個人點睇嘅不過有人日日吹廢話囉
電量同性能先

其實個Size同XT都係差唔多 主要係個握位厚

加直倒黎計其實已經無咩分別

結論 都係唔識揀
一個暗位對焦 就有分別啦
我買左XT3啦
Xt30 又點睇?
岩岩so 0 打黎 話之前訂支鏡頭 3月10 先有

有人同你一樣中伏
定位根本唔同,XH1 XT3旗艦,有時勁唔勁唔係淨係睇數值像素嘅,仲有好多非數值可比,快門設計,渣手,圖像處理,XH1 XT2同一塊cmos影出黎都大把野唔同,正等如你比數值啲大陸電話乜米乜米勁過哂iphone咁但用落另一回事

XT30睇落係勁嘅但一日未出一日都唔知用落係點

Youtube都一堆比較對比,再唔係去毒氣室玩到夠先再諗
x-h1 官方定位高級過x-t3 ,
類似於sony a6400 同a6500關係,
對焦快係有用,但點都唔夠防震重要,
成本都係防震高好多。
同埋即使t3 富士個對焦都係垃圾。
我諗本身t3本身無諗過咁快出,h1出左唔夠3個月就推t3,
應該係收到風兩間大廠都搶無反先局早D出搶市場,
h1減價純粹唔好賣所以要清貨減價。

仲有記住 t3唔係made in jp
唔鐘意冇左十字制 性能各方面其實差唔多 我只係單純唔想無十字制先XT3
即係食炒價之餘
仲要無回贈
其實一日冇現貨都知可能有變數
數碼城就好啲,講明2月28比唔到貨你就可以退訂金
呢間月頭幫襯過1次
無加價,訂貨到貨期準
前幾日見8450連grip都諗緊入唔入多架旁身好
利申已有XPro2 XE3
唔拍片其實買 xt2 夠唔夠
點解揀xt2 唔揀xt20/XE3?
我“水平儀”keyword揾晒成本說明書,我知要係自訂到剔咗佢去開,但佢冇講係咪auto-mode以外先可以用
唔覺XH1 定位高過XT3
XT3 對焦, 拍片真係贏XH1 好多
應該唔會咁白痴
尾門 買到支10-24
好感動
但係買唔到56.2
無內置防震拍片幾好都無用啦,
拍開片既人唔會咁on9買富士加穩定器掛。
X H1似旗艦好多,肩屏 手柄 快門。
H1係一部富士想打專業市場既失敗作,
T3就純休閒機。
只係比富士D on9出法夾死左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞