90 後 IG 網紅準新娘疑 WhatsApp 要求朋友付現金人情兼寫名

351 回覆
238 Like 12 Dislike
之前唔係有個post講過,唔寫名新人都會知道邊個俾咗幾多人情? 啲姊妹會喺門口收咗封人情,跟住mark低人名同話你知坐邊。人情個利是封有冇寫,都會知你俾咗幾多啦。
試過啦,個同事平時係公司自閉咁,走左2個月無啦啦上黎全人派帖,成枱人一蚊都無俾去到照食
阿豬阿狗都學人做網紅
我夠膽講係呢個post鳩up既清有一半都未經歷結婚
個個都係到話冇錢咪撚學人擺酒
我挑 到你自己親身經歷個陣你仲講得出呢句先講啦
剩係識係道德高地屌人
我未計酒席呀 其他支出已經超過廿萬
成日講錢好似好難聽 但係呢個係現實問題
我雖然朋友封幾多我唔care 就算佢講明唔比我都ok
但係我心入面都係想大家幫手可以補貼下
係到屌人話冇錢咪撚學人擺酒個班根本離撚哂地

仲有你估結婚係你一個話哂事?
你又知唔知人情有機會要同女家折帳?

不過算啦 連登仔只識鳩up同比負皮
唔係呀,整左個cheap雞火漆印咋
我地仲飲左佢2支XO
條女不停開post奶深圳係咩玩法
其實係邊個?Who? 邊撚到紅?
網紅 who
出現了
你係新娘本人定佢個朋友?
咁無錢細搞或者簽紙簡簡單單結都得啦
點解係都要朋友同事夾份貼你結婚?
有錢咪大搞 冇錢咪食餐飯算數
點解要充大頭

原來依家結婚要籌旗要結到?
如果我係條仔會即刻悔婚
師兄你結左婚未?
如果你結左而你兩邊屋企都比你全權話事既話
我真心恭喜你 你好幸福
大佬唔好呀~~大佬~~
結婚被逼擺酒係好慘, 但其他人無責任資助新人擺酒喎

同埋去邊度擺賓客無份選擇, 最後要賓客埋單
好恐怖
但兩個條腰都幾粗下㗎喎
下次先去!
我04年結婚,真係擺四圍算,兩邊都無所謂
佢依家搞lunch都唔見得係四大長老話哂事喎,如果你想講佢屋企冇錢又要擺酒所以擺lunch既話,咁咪唔好揀"好貴的""用人頭計的"愉景灣囉。
結婚點解要其他人幫你夾錢
大有大搞
細有細搞
無錢唔擺都得
關人地咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞