親子王國師奶出post :如何防止個女誤嫁「公屋男渣」

390 回覆
1608 Like 51 Dislike
屋企有琴都係上miss到上堂
自己村屋出身 你覺得我會比機會自己個仔識到公屋老泥妹咩

識十個有十個都冇家教 貧錢 第一次見就問人收人住邊返咩工 唔係問興趣
你以為住公屋就係冇錢?錯喇
如果你真係 識得夠多人
你應該知道 公屋出身仲做到呢D既係極少數

個師奶係想用 知微見著 的方式篩選走一批人
當然如果你公屋出身又做得齊以上既東西
就初步說明咗你係例外 係基因突變型 係可以打破社會階級壁壘既人
咁嫁個女畀你都未必係壞事

條師奶 知微見著 用的indicator 有好多位可以斟酌
我好多都唔同意
但佢個 主旨係可以令人認同的
就好似連登狙擊mk妹洗底忘記過去 竊取各位毒L努力讀書工作的勞動成果一樣
條師奶都係唔想自己悉心栽培的女女畀人食咗
道理上係無可反擊既

不過睇完條氣都係唔多順
有無連登仔出個post好似條師奶咁systematic地狙擊mk妹
200尺。。。而家d新樓200 尺都冇
aa?我見到佢d post有工人有樓收租
end up 攝灶罅,餒見不爽
住公屋,唔代表無私樓,尤其好多住老牌公屋
不如實際d,送個女去外國讀書咪仲好,唔夠錢都送佢去米國 exchange,而家識強國富二代,好過識西人喇。
我係男加未婚
似marketing係度作故仔
雖然現實好多呢d人
請問咩野叫aa?
中提琴大件
人哋個標題係咁樣,照抄姐
咁你要屌佢動機都無問題
不過佢內容係無可反擊

我都奇怪邊有師奶講野咁systematic
如果係Agent狗都不奇怪
人地想個女嫁好D都唔得??
係囉... 通常自己有既野 就唔會介意人地無
反而對同自己唔一樣既人 感到希奇
咁火做乜嘢,唔通係你出嘅post
琴係最基本喇ching

識其他係bonus
天姿國色賣淨蔗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞