親子王國師奶出post :如何防止個女誤嫁「公屋男渣」

390 回覆
1608 Like 51 Dislike
佢個女國色天香?
個媽咪講野有文有路
邊個媽咪想自己個女捱世界啊講真
完全駁唔到,好同意。
我Print曬出黎,第時有女都會咁教導佢。
循循善誘
一睇佢用d 字眼就知係新移民啦
牧童笛
有D說話係好難上大枱
不過多數都係事實
你係盲撚
三角鈴
其實呢啲野都唔係好普遍姐 如果你話好多人都係咁 咁咪已經篩走左其他連呢個要求都冇既人 再講 學琴都真係要啲錢架喎 唔係多 但係佢屋企一定係有閒錢
英文對答如流又篩走一班
不過行出個到唔係好明想要咩特質 我估係唔要打機毒撚掛要outgoing掛
如果齊曬以上 呢個公屋仔既競爭力都唔差過私樓啦 個人能力同特質都贏曬
入大學頭嗰句初頭以為佢講等個女學歷高d可以靠自己買樓咁有大志,點知都係為咗吊金龜,思想依然係咁低殘窮酸,根本無變過
有錢人先唔會咁無聊出呢啲post 囉
要識人一早有哂人脈畀個女識有錢仔啦
食軟飯只係形容男
邊忽覺得佢新移民
我成篇都翻譯到做廣東話, 呢個係香港人寫白話文既特色來
咩年代
完全無問題喎,今次我撐babyk
有啲地方講得岩 有啲錯得on9
岩既地方 男方都會咁稔
你u grad master/phd grad都唔想搵個中六 asso grad喇
男既真係大大方既 咪唔介意女方窮
最重要係睇2個一齊有冇得進步

不過一句到尾 都係竹門對竹門 木門對木門
你有能力自己一個由木門升到竹門 you have choices as well no matter what gender you are
否則 都係一樣
個post 會唔會係連登仔扮師奶出post 嘅 反間計
又講得幾岩wow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞