親子王國師奶出post :如何防止個女誤嫁「公屋男渣」

390 回覆
1608 Like 51 Dislike
完全無錯喎
仲識得律己律人
自己先逃出公屋,再要求女婿唔好係公屋
首先睇下個女咩樣先
正中連登仔
住公屋覺得自己人生贏家
自己free ride緊全港納稅人仲係到屌鳩人地住私樓free ride阿爸阿媽
第一條好中piont
極品
剩連登都大把公屋仔覺得無問題
仲話我有交稅

咁順便交埋差價
咁大編文隻字不提你個女係咩質素 背景

你本身有樣有學歷 住靚仔私樓 得,無野講,你搵返

私樓金龜

如果個樣唔靚 本身住緊公居屋要求男既有樓有錢

你訓撚醒未
個女應該好難嫁得出
岩唔係唔岩
但做齊哂 係咪一定嫁得出 同埋個女係咪一定要嫁?

其實寫得出咁既野 我覺得已經係將個女當成投資產品

其實生得個仔/女出黎 你就應該要比最好既條件幸福比佢
似假膠啦條友文筆流暢到唔似baby condom 嘅師奶,而且邊有女人會直腸直肚到講明係釣金龜,女人係會用語言藝術包裝: 想個女日子過得舒服啲
每次拍拖都要同阿媽開會
最後咪比富二代中出即飛 或者借完肚生仔就飛
就係呢d咁既post影響香港人價值觀覺得一定要買樓

點解而家地產商擺明當你地狗咁撚出埋d納米樓都大把人仆去買
多得呢d post一直洗人腦 有意無意表達一定要買樓既信息
外國大把家庭都係租樓唔肯買 方便搬去其他地方
係得香港覺得一定要買樓 仲要乜野狗屎垃圾盤都買
就係為左唔好比外家睇唔起
最撚on9係 明明結左婚就係一個家庭
但佢隻字不提會唔會要個女同另一半夾錢買樓
憑咩要樓就男人買 著數就女人拎晒?
男女平等真係笑話黎
香港地做男人真係慘
全香港幾多私樓仔? 佢個女注定嫁唔出,除非好靚啦

私樓仔都唔要就好笑
公居屋妹/樣唔靚嫁到私樓仔,係條女執到,唔係理所當然,呢d情況老公要屌條女屎眼都肯濟
公屋老母:第一條無視,之後果幾條再嚴苛D
個女鐘意,到你出聲咩
無錯嘅,睇下個女咩料啫
相反大撚把住私樓毒撚
唔行山因爲怕運動
唔彈琴因為唔鍾意
興趣哩啲關公屋鬼事
同咪如果條公屋仔讀到醫生律師又點睇
要睇屋企size不如要條仔學開organ
學得organ間屋一定教會咁大正啊
無業鬼佬>私樓仔>公屋仔
講真學琴一撚定三角琴咩
直角琴電子琴都可以好高質夠學啦
一個月比2千個仔學琴大把afford到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞