親子王國師奶出post :如何防止個女誤嫁「公屋男渣」

390 回覆
1608 Like 51 Dislike
公屋仔通常有樣睇
正如大陸人一樣
就算外觀執得到, 舉手投足都有陣公屋味
有露營fd行過EBC 行龍脊當落7仔 鋼琴8級 去過澳洲讀書 但住華富
d公屋仔果然好蠱惑
屌你老母條死厹真係煩撚到仆街 阻撚鳩住哂人睇post
Show Blocked User - 厹😎
出個post 防止個仔誤娶公屋雞
係有錢,但陣除都仲會係到,好似暴發户
住公屋但有先進國家護照既人咁點計?
您咪揸住層香港私樓過世囉
過多十五年就到2047睇您層私樓值錢d定我本護照值錢d
佢啲point麻麻地
但係中心思想我好同意

btw 呢個post辣慶好多公屋仔,而既得利益者表示同意
呢篇文個中心思想其實比男人都一樣岩 擴闊眼界 有學歷 從小培養興趣
唔做公屋仔 _
其實講得岩, 而且套用係男仔身上都得
識人有d錢 雖然唔係話有過億身家 但平時都係著U記 甩皮甩骨出街 食飯都係M記大家樂咁 唔識樂器... 依d又點計
感覺唔係師奶寫既, 行文風格似男人, 可能係老豆
內容上就太過干涉自己仔女既婚姻, 我價值觀係don't make marriage an issue of two famalies
但撇除呢點其實無咩問題
old news?
想跟你miss學琴
如果佢自己唔係住公屋,唔想個女嫁俾公屋仔都好合理:
Ching 看破紅塵
其實獅子山精神只係講克苦耐勞,做乜越加越多野
有呢個思維水準 唔係咁多香港人有
有1100個公屋住戶正評
咁學白人咁覺得政策不公就去燒殺搶掠lo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞