籃球鞋集中討論區

223 回覆
6 Like 3 Dislike
唔錯 我買左3對curry6 感覺有少少似跑鞋
不過要睇鞋底係咪一體式
本身著緊kyrie5 主要射波同少剷籃
想問下有無咩推薦
curry7uget 幾多
唔會覺得好焗腳咩
你平時著咩襪打波
nike 籃球襪都有幾隻用最厚都會腳痛?
我都有類似情況 成日好容易打到隻拇指瘀晒
但我一直著開Kyrie3 唔知係唔係關佢鞋頭厚事
我中學打波個陣唔著厚襪打波都應該好似你咁我直頭會甩皮,剩係右腳趾公先係咁。
你著咩鞋
如果係撞瘀有機會係kyrie鞋頭偏尖同窄,所以撞瘀。我著kobe 11都會發生依個情況但我係尾指瘀
其實有懷疑過關唔關個打法算 我剷籃 或者凡親加速隻腳趾都用好大力 就好易撞瘀
師兄 咁你有冇專登買另一款著?睇下你有冇推介?
其實都關事,我以前轉向多所以腳趾公都好易甩皮
我冇專登買,但係我本身有儲開籃球鞋近期鐘意著CURRY6 因為前掌偏闊,中底都唔會話好似之前幾代咁硬。
如果鐘意NIKE就可以試下FREAK1 都平前掌好多人都話EP VERSION 姐係亞洲版,偏闊你可以試下。
我自己都有對KYRIE 5 的確係偏窄 我岩岩普都有試過著我好唔舒服,解決方法一係著薄襪 一係就買大半個碼。
師兄有冇研究過Kawhi NB對鞋?
我見nike近年d款都出得麻麻 反而興趣唔大
相比以前出Kyrie 1, Hyperdunk 2013, 2014果d
依對真係冇,NB既跑鞋我唔岩size 我腳細要著NB us6所以冇研究。
NIKE 做正差冇新意。近年好著既KOBE AD NXT360 不過R.I.P KOBE 應該唔會再出依對。PG1,2都唔差。
ADIDAS 就外觀麻麻 所以興趣唔大。
UA 就真係出色左 CURRY6,7 同1至5代好大對比
我依家如果要籃球鞋應該會買CURRY7Curry6 既舒服程度我入手左3對 真係幾好著。一對似跑鞋既籃球鞋,適合catch and shoot 既人。但你打法偏切入就未必岩 好易拗柴
唔該晒師兄
其實平時射波都多 不過我自己都會係 舒服安全行先
闊腳撚有冇籃球鞋推介?
同埋想買個波打街場
求推介

PS 癈中幾年冇打想打番
打街場我用開 spalding gold outdoor/indoor
呢隻比nike個d elite 好打,又便少少 $360
我輕微扁平足鞋型著落都舒服
重87kg 緩震唔夠用
鞋舌太薄綁好鞋帶後會有勒腳感覺
抓地,反應,貼地都好好

最重要外型來講今年最靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞