籃球鞋集中討論區

223 回覆
6 Like 3 Dislike
來緊復刻1.5,唔知會唔會幫rose出10比返boost 底佢啦
新手想買對Kobe AD Mid 巴絲知唔知邊度仲有得買?
打波既話我覺得bounce好著過boost
想搵白x粉紅色

但旺角/adidas專門店得黑
可能我重,bounce 緩震對我唔夠用
Boost 底太軟唔係容易傷膝咩
覺得而家$1000樓下比Adidas玩哂,Nike Ky5都仲係到玩一半zoom又唔落碳版,得對hyperdunk 2017值得買
1000蚊樓上都係得leborn值得買
或者superfly mvp囉,減左價先9百幾
鞋底太軟會影響起動速度,但係傷膝我未聽過。

之前試過bounce 著完打波膝頭會痛,boost說冇事
Pro bounce同marquee
10出左啦喎1月個時 rose著緊
因為左右太軟容易扭到膝頭
我反而係太硬傷左膝,之前著d rose4 著1個月頂唔順換鞋個底硬隻腳唔鐘意
Boost 底太軟唔係容易傷膝咩

軟先緩震 先唔會傷膝喎清
如果係左右移動平衡問題,應該係個對鞋穩定性同埋包裹問題,唔關緩震事
有冇ching知邊到仲有harden vol.2同pg 2賣
其實太軟,冇腳感都係會傷膝,所以先要持久回彈同軟作出平衡
😂等緊UA對JOJO
pg2.5 九龍灣德福運動家都仲有得買 pg2就唔覺有
但其實大部分籃球鞋都唔會話好軟所以唔會話冇腳感。 至少我未搵到一對籃球鞋可以同跑鞋差唔多軟
有冇手足著Adidas dame 5?
佢個筒位好似唔夠pro bounce madness高
想要一對保護到到腳爭同腳踝
好多年前著kobe 4,轉身果陣扭傷左腳腳踝
籃球鞋既boost底並唔係你地平時著ultraboost果隻咁
係調教過 所以唔存在boost太軟既問題 (前掌係好硬, 後跟比較軟)
最緊要著完自己個感覺良好 打完波唔會腳痛

目前有harden 2, dame 4, harden 2 b/e, nike hyperdunk 2017, klay 3, lebron 15.

最舒服係harden 2>lebron 15> harden 2 b/e = klay 3
有無人知marquee boost low香港邊度有得賣?
近日入左對harden 2 冇話想像中咁好著,除左外觀同價錢完勝nike. 外國買500港紙左右好抵玩

香港係咪冇番過呢對?

果陣時好鍾意
上美國網買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞