|Switch討論(112) 新情報: Tetris食雞, 符文工房5, DQ11完全版, 叮噹牧場, 薩爾達織夢島..

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
好似無
買 puyo tetris 啦
Arms,大亂鬥,Splatoon
大路就splatoon, overcooked, 孖車
其他等巴打答
得日文咋

不過

巴哈度已經翻譯哂
琴日玩左yoshi demo,真係得意到喊
發售日要 衝去買
2月23日より #ポケモンセンターオンライン にて受注開始予定

https://www.pokemoncenter-online.com/?p_cd=4521329272757
tetris99唔洗識tspin唔洗識ren都有機會食到雞
總之唔好儲行,唔係一比人圍就唔夠快
人地打過黎先至一個tetris送返比佢
後面快速mode睇你以前有無玩過馬拉松mode,基本上係錦A到放岩位就得
最後1on1無得講,自己執生
Tertis 玩過一次第6之後越玩越垃圾
不要四面樹敵, 只需隱藏實力
tetris 玩過一次第6之後越玩越垃圾
2019年真係出到
Nine parchments
入頭十唔太難,50至10位唔好畀3個人以上夾攻
有次我仲係得幾行,望住攻擊bar,幾行->10行->20行,然後一心急就無然後
玩咗咁多年都係唔識T-Spin
reddit 有個post詳細易明D,好似係
https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/aqgmwk/how_to_win_at_tetris_99_battle_royale_mechanics/
黃色->紅色->閃->加你行,每兩秒轉下一個state (越少人就可能0.5秒轉),畫面閃緊即係下一輪攻擊就會殺死你,一定要反擊先
灰色係下一輪攻擊,唔會同黃色同時轉state,即係畀你有得回吓氣

有badge會加攻擊行數,4badge就+100%,去到最後十人,無badge打4badge可以輸硬
KO對手可以搶晒對手的badge

Attackers係唯一可以同時target幾個對手的攻擊mode,反擊一人以上有加乘

點解隻game無說明書
隻tetris99真係好正
除左考技術之外仲要講戰術
開頭殺得太多人會變眾矢之的
Xbox @Xbox

@NintendoAmerica
Nintendo is red, Like tomatoes in salad.
We’re turning it up, For that Wind Fish Ballad.
#HappyValentinesDay

https://twitter.com/Xbox/status/1096182736878940160
唔怪得去到尾十就唔夠打
原來有badge會有加成
我成日0殺0badge
帶定頭盔先 我未玩tetris99 但應該無錯
判定你輸係要你下一隻出現既位都無
所以現代tetris演化化一個4 wide既戰術做攻擊
佢地照儲行 但中間4block闊就留空哂
夠一定高度就用combo做攻擊
咁既話就算trash堆到得返一行你都有機會做到攻擊
當然啦 要build up得快先有效 唔係build得幾行trash又殺到就草草了事攻擊又無效果又清唔到trash

聽落好易 但4wide左右可以build既位都幾窄所以幾難build
有簡易版就build 2/3 wide 但咁就慢左同長條落黎一定斷combo
pc版都已經冇鎖ip了
https://youtu.be/0ndgDHsQICU
現代tetris高手streaming tetris 99
無人講 daemon x machina

食咗7次鷄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞