|Switch討論(112) 新情報: Tetris食雞, 符文工房5, DQ11完全版, 叮噹牧場, 薩爾達織夢島..

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
129.3呢隻明顯就唔係正統系列作
好似係mmv整, bamdie發行
Centre4Wide 玩家
我都會用c4w開第一輪攻勢,淨係用SZTL黎起一排失敗率係真係會高
所以一定要望實啲next,今次有成6個睇真係極方便
秘訣係睇next時發現啲SZ放唔撚到既話 要諗下好唔好放去起緊LJO既果行
其實LJ係完美fit到啲SZ 只係個放法唔同可能會搞到O無位放
掉轉頭其實LJO都可以放去本身起緊SZIO既果排
雖然有時真係睇下個7 bag randonizer肯唔肯比靚patten你

如果真係發現放唔到或者放完會好核突,諗都唔好諗落去中間消一行先,下一塊靚先繼續起
最緊要係保持起得靚,就算個patten亂左都唔緊要
你浪費左一行,都好過你起錯野凸左出黎浪費曬成個setup

食垃圾完全係c4w既強項,中垃圾其實唔洗驚
有垃圾幫助分分鐘ran得重多
但係我唔會成程靠呢招,用左一兩輪高ran攻擊收割K.O.後,去到中期會轉返做tetris同t-spin交替用既b2b打法
最怕比人突然射左個15以上既攻擊,如果見到奶野先開始ran唔會消得切

想只靠c4w食雞既巴打真係諗下點打
Center4Wide 玩家

3wide+tspin 起手
後期轉tetris
尋日食左四鋪雞
由細到大都淨係識 freestyle 仲要唔識睇 next 嚟諗排位
上面魔女3係任天堂 括孤應該指發行
學囉
你冇手指點玩
唔洗介意
睇next 2
freestyle 夠贏
呢家既tetris出下一粒既計法係叫7 bag randomizer
規則係7個一組,呢7個入面唔會重複咁隨機出
咁啱呢一作有6個next睇,留意下連埋手上果一粒係唔會重複
落完7粒之後再睇一次,一樣唔會重覆

現代既setup好多都base on呢個隨機系統先存在到
因為7種方塊無論次序係點,一組都必出一次,所以唔會出現落左廿粒都未等到長條I黎或者瘋狂鳩出SZ既情況
最壞情況都只係SZ排起依家呢一組方塊既隊後,下一組方塊既SZ又排起隊頭,先有機會連出SZSZ玩鳩你
原來係咁
sorry 我facebook 時代以為係咁
其實我都陣係睇兩個 睇多個都覺得自己慢一兩秒
要眼尾望
自swtich面世至今

發行1868款遊戲

買得幾多
我十隻都無,但又無封塵階段,只係自己唔夠時間刨
9成印度驚
我仲日日smash緊

呢排仲多左隻俄羅斯食雞
雖然玩左2日最高去到31名
以前冇認真玩過
nintendo online 新手一問
個membership有冇得同機share
我地兩個人同一部機
tetris99 record 想分開
開多個profile 玩佢叫我買member
買多個member...?
我買family食晒所有acc
gg
individual 轉family plan 係咪send email
想問 Switch 隻 Caption 菇係咪有免費更新可以 2P?
如果係想買翻玩多次 (之前 Wiiu 已爆)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞