|Switch討論(112) 新情報: Tetris食雞, 符文工房5, DQ11完全版, 叮噹牧場, 薩爾達織夢島..

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
單係昨天日頭同夜晚已經兩個level
晚上果班惡撚到震
我淨係鳩玩
廿場贏得兩場
Hori隻pro掣幾靚,用唔用得過?定買pro掣好過
用個 pro 掣打狂 hard drop
好似joycon 正常啲好用啲
開始學T-Spin
好難,未試過頭十名
換特別版啦
特別版真係有改善
用個 pro 掣打狂 hard drop
換特別版啦
特別版真係有改善?
練多啲,好多人由細打到大,剛新入係好難
我nds開始玩,之後停左好耐,宜家大部份時間都可以頭10,好多第2,好難第一,證明真係好多新手玩
打十次12次頭十
手痛。。。
On 9點解唔用磨菇掣控制方向
手指痛
2次
你玩得多就知用磨菇係玩唔倒
seed?
TETRIS 99 played by GRAND MASTERS (70% winrate, 125+ wins) |
https://www.twitch.tv/kevinddr
重有badges 數量
人地勁多就
我次次都係入到頭十先開始儲到
我反轉,入到頭幾既話幾乎都可以去埋第一
一黎唔係真係錦易遇到高手
二黎可能而家d人打vs多,好少玩馬拉松mode 15lv
以前無聊會走去開15lv玩back to back tetris
咁樣中空4wide有用咩?
fix死左右兩邊要放咩,感覺上太無效率,連出唔合心水的方塊就死得

唔識玩2-4wide/Tspin,剩係識tetris
主要都係望定之後幾塊方塊去令自己可以balance高度
30場3勝
有大亂鬥pro掣,要嚟玩tetris就唔好喇
就算係呢款新版pro掣都係會有時失控hard drop (我無人手貼膠紙去fix)

用緊hori pro,用十字面掣都係會有時失控hard drop
拆走唔用個十字面掣就無事,不過就同用jon con差不多
我隻hori pro係舊款,有線版
希望老任做多重製
mario64, mario sunshine, galaxy 1,2
全民節奏天國, zelda ot
呢d都有十幾年 好想玩翻
70場先食到一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞