CANON EOS RP

216 回覆
48 Like 14 Dislike
吹奏6d2 R 大會正式開始
同77D同一粒電
Canon機一定好賣架
多數人學影相都係用Canon機先,市面上又大量EF/EF-S鏡
各大院校應該都係買開Canon機

入門價,全片幅, 無反,有4K, 其實中好多人需要
而且Canon個出貨能力同銷售網絡應該強過其他廠好多
根本未有鏡 又冇副廠 出部勁機都冇乜用(賺錢上)

應該有部R Pro今年年尾會出 佢Road Map大三元+ 85/1.2 一次過出晒黎

趁依加 Cap住水先 出部頂爛市 係Canon先有財力咁玩 仲要全速出鏡 某程度上其實好狗頂爛市
咁吉番EF鏡都玩得既,佢送adapter
其實上面果D人插得咁勁
都係因為未出R Pro je
RP擺明就係入門機

因為好多youtuber, 米王根本係唔理幾錢
淨係想要部乜都有既mirrorless
咁而家Canon真係比唔到,咪去左Sony度
到真係出個時咪又會買,因為Canon d 鏡係超哂班
不過咁講,而家佢高端客係咁流失,再唔出就死得
雖然我都有插R, 但rp 面價1皮,街賣遲d可能8千唔出奇,咁作為canon 入門FF, 等於以前出6d一樣,真係好多捧場客,咁RP只係相機咁用就算... 我都唔明奶m8.2而家仲係萬幾蚊... 相機真係當玩具算...
頂死埋EF Mount
canon 七傷拳
屌你影到相咪得囉,笑乜9
因為RP用家只想講一句:粒電影得百幾張相你想我點#
而家個價插晒水

大家點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞