CANON EOS RP

216 回覆
48 Like 14 Dislike
見上面係咁有人拍片唔得又有crop. 真心想講如果你追求影片質素何不買攝錄機?5.9K 冇crop 都有光圈又更加細級數。呢個世界冇一部最勁嘅機,只有最合適你嘅。
諗清楚自己想要啲咩先
而家好多相機評論都已經變哂做攝影機評論
都變左唔係講影相
雖然我明vlog多人玩左,需求大左
但其實真係好多人唔想知唔想理拍片野
不過rp自己畫質都唔係特別好呢下仆街
但睇爆炸頭d raw相,d色真係靚,canon呢樣野無得講係叻
而家EOS RP比同價位/更平既機黎講, 淨係拍片唔得咩?
我自己用相機多數影相好少拍片,俾唔到意見你。 但如果你係攞嚟影相RP絕對對得住個價錢。
你拎EOS RP呢部2019年出既新機同2014年既舊機比?
咁6D II咪更好
好綠必買
唔好必執
我宜家就係用緊6d2. rp更新左個影像處理器理論上成像係好啲,其他野大家都差不多。但奇怪canon竟然將粒細電放入rp(係人都知無反直接用sensor取景特別食電). 如果你唔介意買一兩粒電我覺得rp > 6d2. 但你要留意而家RF mount仲未有好多鏡頭同二手市場仲未有足夠流量,係冇咁多嘢玩,但無反未來係趨勢。
R同RP差1K, 要買都買R好過啦...
R同rp差1k你肯定?如果我冇睇錯 R body 17K rp 10 K
17k?17k連kit set都買到啦
定你想用啱啱出嘅價黎比?
100D 可以將曝光鎖定嗰粒掣變做 back focusing button
你知道RP街價幾多? 咁快就知差1K ?
而家就係無反先可以做到咁大個光圈吖嘛
定價10880 同R 街價爭2200 好難揀 如果要買
我唔會知rp賣街幾錢, 賣街果陣r又幾錢, 亦唔會知1年後幾錢, 唔用而家知嘅價黎比係咪要學上面果個人用2014年a7ii 定價黎比rp 嘅定價?
大佬我地宜家討論緊部RP都未推出街,宜家討論緊都係規格問題。如果你真係想由性價比角度討論不如等RP有埋街價先?
如果唔係你用R街價同RP官方售價比意義不大,亦唔太可靠。
咁有d人話不如買A7II丫嘛, 價錢差唔多當然可以比較
差唔多果部係A7R2..,
A7R2呀 on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞