CANON EOS RP

216 回覆
48 Like 14 Dislike
你唔係想同我講A7II要成皮呀?
其實a72 面價,去sony買而家真係1萬多dd
當然街價平好多啦
不過我諗rp 街價一出都已經會8,9字頭
過多3,4個月應該7字頭
講真, 我覺得A7成個第二代都唔值得買, 點知canon會出部拍得住A72代機嘅機
但如果rp真係跌到7k, 我會更加想買再跌價嘅R
唔洗諗 一定買R 電量差太遠
啱呀
所有相機 跟本唔應該有拍片功能 咩GH5 XT3 A7III呀 全部都係垃圾 只可以拎無拍片功能嘅相機同 Canon EOS r rp 去比較
結論:Canon 贏撚哂
咁對唔對得住A7II + 龍仔28-75 f2.8 全新埋單都係$14000 C
anon RP 24-105 f4 Kit 幾錢話?
何不等佢出咗街有街價再討論? 我想講R個價錢都插水式咁跌
好 等多一兩個月 睇下跌破8千未
班奸狼犬話部EOS-RP係主打平價入門無反FF唔係求規格呀嘛,有人話俾全高清拍片已經收貨添,而家照返咁嘅標準A7II咪就係目前最平最入門囉,唔係叫人買A7II啵,係講最平最入門,2019年嘅RP要用一部2015年嘅A7II比咁係幾撚折墮嘅事
你班奸狼犬平時就屌A7講spec,到部RP一出,俾人抽spec就話講平講性價比講入門,到拎4年前嘅A7II嚟比入門就講返spec,你哋奸狼犬啲龍門搬撚到點射都得
RP 個4k 有等於無
有幾多人會拍4k 呀 1080已經足夠

咁點解唔買平啲 性能好啲 又有鏡用嘅 A7II?
屌 都無4k 點同EOS RP 比較呀?

公我贏 字你輸 點夠佢地玩呀
我都唔明
間公司出品唔掂 落後對手
作為fans 唔係應該屌柒間公司 唔買 唔收貨
等間公司學習錯誤 改善一下
而家唔係喎 不斷係到護航 垃圾又照買
抵你班fans 用垃圾機
多謝巴打提供
簡單試過下, 好似係半按快門對左焦先, 再按個粒fe lock制, 就固定左係個object到, 唔知有冇錯
係囉 都唔明點解要買相機 手機都照到架
班奸狼犬話部EOS-RP係主打平價入門無反FF唔係求規格呀嘛,有人話俾全高清拍片已經收貨添,而家照返咁嘅標準A7II咪就係目前最平最入門囉,唔係叫人買A7II啵,係講最平最入門,2019年嘅RP要用一部2015年嘅A7II比咁係幾撚折墮嘅事
RP 個4k 有等於無
有幾多人會拍4k 呀 1080已經足夠

咁點解唔買平啲 性能好啲 又有鏡用嘅 A7II?
屌 都無4k 點同EOS RP 比較呀?

公我贏 字你輸 點夠佢地玩呀
我都唔明
間公司出品唔掂 落後對手
作為fans 唔係應該屌柒間公司 唔買 唔收貨
等間公司學習錯誤 改善一下
而家唔係喎 不斷係到護航 垃圾又照買
抵你班fans 用垃圾機
係你地覺得 Canon 啲顏色、操作,穩定性唔值錢姐。影相唔係用個Spec。
係囉 都唔明點解要買相機 手機都影到架

仲j 緊Canon 顏色? 醒下啦 2019年啦
穩定性? EOS R 好多人話不定時lock up 喎
操作? 你指EOS R 條touch bar 呀? 無人想用喎
夠鐘醒下啦 仲係到護航
影相用個心得嫁啦 個個用yashica y35 啦

仲會死卡添,穩定性
人地用內功心法影相 你識條鐵咩
仲有用腦影相
tr100
淨係得canon既機顏色、操作,穩定性先可以值錢
其他都係用家問題唔係機問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞