[航空]連登飛機膠討論區26

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
老母個股權分佈唔會話賣唔晒
係HU眼中,老母只係半個仔

但因航買起左老母,咁二奶個定位就即刻怪晒
LCC又唔係,Premium客又唔到你二奶做
如果買埋廚叉仲亂
條尾已經由龍變咗魚翅
產品統一化 行政集中化
你估佢冇諗埋下一步係點?
買廚叉係不智既
但買人老母的確有得玩
LCC暫時係因航冇做既部分
吞併左老母等於自動攞左呢部分既市佔
令因航喺香港冇死角

而廚叉依家越黎越似老母
例如換細機,計盡turn time做短途
呢個post一直都話廚叉同老母遲早互鬥
如果因航買得成老母,變相可以用老母陰乾廚叉
我覺得廚叉而家個勢唔係廉航化而係泰東化
我都唔明點解要食埋廚叉

老母就應該想食好耐

不過如果食左老母啲泊位係咪搬去501-510
有無人有買過KLM啲模型? quality點?
食廚叉分分鐘連本業都出事 賣UO都係好事黎 利申以前玩ATO2食人地間公司 點知同廚叉一樣有一大堆壞機 結果母公司都死埋
上面講到啟德
戚起條筋睇下其他地方嘅舊機場
睇到呢個講舊羽田係咩樣
http://harumi-sta.cocolog-nifty.com/khk/2016/11/post-f8a5-2.html
https://youtu.be/1J9BA5-lywo
等三跑起好 踢廚叉(如有) 過去 concourse做老母主場應該最好 隔開港豬同貴客
三跑起好就梗係用新建嘅勾他悲
廚叉仲存在先算啦
btw中場改做LCC TERMINAL好過
1989年底,港龍航空的虧損累計已達23億港元,大股東漸感無力支撐,逐萌退意,國泰航空眼看時機已到,便開始了收購部署。

history repeats itself
2019年初,香港快運航空的母公司出現財政問題,大股東漸感無力支撐,急需周轉,國泰航空眼看時機已到,便開始了收購部署。
CX入股UO
仲要本身CX想搞LCC好耐
似車站多過機場
所以係廚叉(如有)
雖然中場係山旮旯 但比堆code E F位Lcc用會唔會嘥咗啲

學ICN咁分國藉 香港公司擺主場 一球同Lcc擺中場 T2就台灣加廚叉主場

正路到唔正路
都話係買就買老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞