紅十字會經常告急的真正原因

556 回覆
4292 Like 12 Dislike
你地D港仔真係傻,咱們喺大陸係賣血唔係損血架

this is chi na
紅狗賊會話香港人用最多AR 嘛
但又一直唔肯極度透明咁公佈數據
根本呢D 數據就唔係留難佢地,根本內部一直都有曬咁多年既紀錄
但點解唔敢定唔肯公開,原因......就一定係怕公開左後出黎社會屌到上天花板
可唔可以揀包血唔比腥港人用先

得我就捐返
大陸人係慣左買血賣血,冇錢收緊係唔捐啦。
一袋血救3個人
你救左30人

8成係大陸人,24個大陸人因你而生
呢度有6間公屋
非R字頭賤人用
非私院產房用
上次紅十字會串串貢火到我連器官捐果個都取消埋
可惜最尾句野永冇實現
支那種湧去捐血你仲驚
根本醫療數據去到咩人,咩需要用幾多血都查得到
只要整體統計數字不涉私隱
係唔想俾而唔係冇
真係有心捐,紅會會照幫你先篤手指確定當日捐得
抽完血就再拿部分血化驗

因乙型dq捐血者紅會有公佈人數
無一年有特別上升
其中一個原因應該驚傳染病
舊時有捐血槳賣錢
搞到好多人愛滋
支那狗啲血有毒架
捐血捐左俾仇家
紅十字會就屌柒網係冇公開數據,日日夜夜只係話唔夠血,係佢個網昝數字得呢個,仲要係2017年比一堆不知所謂垃圾數字出黎
https://www5.ha.org.hk/rcbts/hkarticle.asp?bid=86&MenuID=3#.XGKULVUzaUk
我係ab+佢地話其實好少會用到我既血 所以無去捐了
個時去捐佢話我有粒瘡 如果有膿就唔捐得
搞到幾瘀 損害我毒撚心靈
捐俾賤種賊支用?不了
上次係銅鑼灣捐血站見到10幾個印度人捐血

就係呢個數字 一切問題都係源於呢個數字
攞咗身份證就計"香港人"
咁梗係"香港人"用最多啦
我 o pos都唔捐la

屋比大陸人搶
我住屯門個個月都比大陸水狗整到
仲同大陸人做血奴咩
係大陸,無償捐血係有紀錄,以後係醫院輸血,係可以扣返你捐過幾包就唔使比幾包錢。冇英國式公營醫療,講乜都假
50蚊一包大把人排住隊捐,紅十字會賣咁多廣告浪費時間生命
d大陸人單程都死落黎香港醫
用香港人既血 香港人排隊就用多好多時間
仲要d血未必用返係香港人身上
不如紅十字會考慮叫日本人送d血比你賺錢好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞