紅十字會經常告急的真正原因

556 回覆
4292 Like 12 Dislike
小弟25,由16歲開始捐血到而家大大話話都廿次以上
初時都見有唔少同自己差唔多年紀嘅後生仔
呢一兩年就愈黎愈少見後生仔捐血
更加冇見過新移民去捐血
呢班仆街乜都唔付出得個拎字

Btw 我自己屋企人做過手術用過幾包血
難保下一次有需要用嘅時候先同你講無血
所以我會不斷呼籲身邊嘅人得閒就去捐
香港人要守望相助
再談捐血有福利優先權因何唔work
Facebook已經一堆香港人9up自己有病無得捐
大陸蝗呃綜援通常扮顛r埋白卡拿殘津,一定waive
就算無病扮情緒問題叫社工寫信又得
去到血站捐完扮暈玩9 a&e,玩一次已經唔洗你再參加
包容只係比有付出既人,個班蝗蟲有撚付出過?

年報
http://www.redcross.org.hk/sec_comm_files/annual%20Reports/AR2018/Annual_Report_2017-18.pdf

https://www.redcross.org.hk/tc/home.html

PS. 紅十字會個網站重係十年前既設計
Push
推推推
你有無統計資料證明幾多大陸人唔係第二日就俾人踢出院

一陣飯民議員助理又話你無資料去抹黑大陸人
同果個商舖展關懷一鳩樣(連傳銷垃圾公司都拎得) , 想用老版要面子性格, 迫班員工去無償做義工, 只不過改左做捐血
支國人: 賣血冇錢收, 不了
push
push
20岀頭 我都捐過幾次,但近年覺得冇咩希望,矖時間

付岀完唔係要人贊你,係啲人轉個頭屌人唔做多啲
創科局個網都舊到死啦,睇下人新加坡個官網再睇香港就真係得啖笑
大公司,例如銀行專玩呢d野
光環就公司嘅
咩科,推上campus tv都好
其實只要出 100 蚊買一袋血, 保証排哂長龍
產房大把大陸孕婦驗到有
大陸流出片咪通常唔用套
而女人中梅毒早期肉眼睇唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞