紅十字會經常告急的真正原因

556 回覆
4292 Like 12 Dislike

根本唔存在香港人少左捐血呢回事
去血站現場觀察,大陸一百萬新增人口從來絕少係血站出現
呢一百萬仆街狂用又唔捐自然玩殘血庫

歡迎左膠公開譴責
最好迫到紅十字會對數大家唔洗估估下
紅十字依家搞吸血聯盟呀
到會吸班後生血
我曾經係紅會的捐血者

我可以擔保最盡見過南亞人,白人捐血
班仆街大陸人真係絕少見係血站顯靈
成百萬人都係仆街到狂r綜援公屋而唔撚捐

我知花生台林兆彬有mon post
叫紅會對數lor撚樣
閃閃縮縮係獨媒寫文講大話幫大陸人護航把撚
https://www.inmediahk.net/user/523891
真係好少新移民去捐血

多數真係香港人去....

根本唔應該捐血,
我次次去都要show證件
花生台班左膠唔好9up無捐血者資料

花生台陶君行呢班仆街支持家庭團聚仲要反單程證設經濟審查
通常膽係香港中年
腳係南亞
香港人開始有報應
https://lih.kg/1017991
捐血?不了
中國人無捐血呢個concept
只有賣血
大陸係有償捐血架嗎
做咩要係香港免費俾你班港燦
我希望有捐過血的人睇到幫手杯葛
根本現在就連普通科門診都狂比大陸人abuse
成堆大陸人長期睇高血壓糖尿霸n個期.你打到電話無分鐘都book唔到
你唔捐,仲有大把傻仔捐
捐血總人數年年升
最常捐血班老野始終會死
講比大家知,新公屋大陸狗經常訂斧頭扒, 貴和牛狂食

大陸狗呃走香港人間公屋仲想香港人做血奴
靠d100,花生台果班呢一刻仲幫單程證護航的飯民大佬已經無希望
不如幫手宣傳杯葛捐血,夾爆埋養和迫中產加入
新香港人: 在大陸,我們是賣血,是有錢的..你這個他媽的紅十字會,把自己看成什麼?
大陸都無償架而家
捐血既原因係想知自己係咩血型
大陸人:捐血=抽走我d血 好易病
之前醫護話新移民多爆煲,有人護航話新移民多為青壯無大唔量佔用資源
我都算捐血常客,但真係唔多覺有新移民去捐
大陸人黎香港醫病, 洗腎, 換器官, 病成咁點捐到血!
班左膠平時好多野講
呢個post班左膠會員潛左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞