【集資上市】American暨Euro Truck Simulator 2 #30

635 回覆
15 Like 1 Dislike
試吓update Logitech 個software?
我而家係89.0.25 話係最新
巴打你個咩版本
Promos 2.4.3
一接Job就彈Game
有冇ching知道原因?
咁我都唔知點解 幫你唔到
睇吓有冇其他巴打識
G29 $2850
玩world of truck嗰時有冇方法或者mod唔好俾佢鎖死90km/h
冇 強制鎖90

ats2 嘅50km/h好似仲慢過est2 嘅50km/h
同埋ats2 啲車好似難轉彎過est2
我想問依家steam特價 應該點買好
DLC有邊幾個一定要買?

完全未玩過
我都想問同一問題
其實無咩一定要 自己因應自己玩嘅需要而決定最好
以下我可以講少少大路嘅
大致可以分成四種

Map DLC就擴大可駕駛範圍 個人覺得最值得買
尤其是base game大部分地區(德國、法國以外)都係同隻game一齊推出(2012年)
當時嘅路都唔係好靚 感覺係標準嘅copy and paste
DLC黎講
北歐、波羅的海、義大利都好靚,個人認為必買
法國都唔錯不過唔夠上面咁靚
Going East唔靚 但如果想玩Promod或者直接由西歐只經陸路去波羅的海嗰邊就要買埋
黑海無買所以唔知
順帶一提Promod係一個非官方地圖mod 地圖超大 不過要晒所有地圖DLC先可以run到
(雖然現時唔需要黑海DLC但有公佈下一版本開始就要)

Tuning DLC就係改車
其實本身隻game都支援改好多嘢
不過可以更多
直接上steam DLC page睇圖最實際 簡單而言:
- DAF、Benz、Scania就係主要俾返嗰間車廠嘅車
- 米芝蓮同Goodyear就可以用現實中嘅車胎
- Krone同Schwarzmuller就可以用現實中嘅貨櫃
- Wheel Tuning就係可以改車軨嘅更多細節
- Cabin Accessories就車內裝飾
- Raven就大雜燴 乜都有少少
- Windows Flag就係車窗掛旗仔包括國旗 有香港
以上呢啲只係簡介 上面都有講 自己入去store page睇圖最實際

Cargo DLC就係重型貨物為主
同樣地,自己入去睇圖最實際
- High Power:重型貨物不過唔需要特別貨櫃
- Heavy Cargo:更重型貨物 呢批貨櫃較長 會有尾軸轉向(即係轉彎時車尾會向另一方向擺)
- Special Transport:超重型貨物 需要有引導車係前後 貨物亦會過闊或過長或以上皆是
不過留意返,多人遊戲mod暫不支援Special Transport,亦暫時未有時間表

Paint Job就名如其實嘅塗裝
個人認為無咩特別
不過想課金支持開發者我相信無人會阻止你

其實呢隻game都算多DLC
希望我無數漏掛
有錯請指
啊 另外呢個係俾ETS嘅
ATS其實大同小異
基本上可以套返呢個分類
只係唔同名咁解
而我就懶得打了
岩入坑2日
只係買左主程式
上網見到可以開私家車
應該點整?
有冇人一齊玩ets2mp
新手介唔介意? 我通常夜晚玩
入group問
唔介意 我都係新手
Rc?
Telegram/Discord

見#1
想問私家車接唔到job?
好似有car van
新手剛入坑,買左最簡單廿幾蚊個主程式,岩岩問銀行借完錢買車,請問點上網玩?
Google truckermp
點樣自己整skin
打算砌部機嚟入坑,請問假設i5 cpu

1920x1080要咩display card先可以推盡ultra 60fps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞