沈陣營第二百零七期 - 沈大師的熊!熊!哈!豬年繼續發酵

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我睇佢淨資產好撚勁,百幾蚊大折讓比大家,派息年年增加,但因為睇唔通佢嘅業務,瓣數都幾多,唔似樓寶咁單純,我會留意住先
好似有,但又有搞教育嘅嘢
大師隻 992
呢輪師父縮槓,想玩靠邊站
【大師午間教路】無謂同大戶對着幹!

訊匯證券行政總裁沈振盈表示,隔晚美國數據欠佳,累港股周五(22日)跟跌,他強調,大市要跌,並非中美貿戰主導,而是經濟向下行所影響,故要搞清升跌市方向由咩因素帶動。

大師又指,現時大市「挾緊上去」,無謂與大戶對着幹,持淡倉則等大戶「做晒嘢先」!至於中美貿易談判,外電傳出達成6項諒解備忘錄,他指「小道消息聽吓就聽」!

條撚樣唔係識睇倉位咩,挾到上4000點先講?
好想知落咗妝咩樣
大膽
師傅有好多股災經驗
邊會唔知
今朝喺81台都有提過靠邊站
好似舊年1月
佢一中幾棍就出大絕,唔使問嘅

唔明點解升市靠邊站? 跌市大出擊?專玩火中取粟以示與眾不同
因為基本面唔得、市場扭曲
唔好講呢啲,贏係你自己操作得好,我只係有買就話大家知,冇包贏冇百發百中
明白既
純粹想表達係因為V巴先留意呢隻股
"經連日升市 好友明顯佔上風
一味歸咎市場扭曲
只會落得眾人皆醒我獨醉"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞