沈陣營第二百零七期 - 沈大師的熊!熊!哈!豬年繼續發酵

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
#lny #lny #lny 師父
上半年先岩
原來會直接唔比用
樓寶重發發聲
琴日俾左阻力位

【實戰理論】沈振盈:消息近炒完 重回基本面

昨晚美股假期,外圍沒有太大的波動,歐洲股市個別發展,金價及油價走勢呈現強勢。夜期及新加坡港股期貨,也沒有太大變動,相信今日大市仍會是窄幅上落,等待今晚美股復市。

技術走勢上,港股仍在250天線上好淡爭持,28500點為短期阻力位。由於基本面沒有太大的改變,而市場利用一些消息作為炒上的藉口,今次的上升只是短暫的反彈浪。當然,若涉及衍生工具挾倉的行動,要再升多三數百點也不為奇。這是衍生市場的博弈,難用基本分析去解釋,只能等殺完淡倉之後,才可以重納正常軌跡。

短線而言,利好消息已用得七七八八,極其量仍可以用的,就只剩下中美貿易談判的最終協議,作為整個反彈浪的最後一擊。

今日匯控(005)公佈業績,正式為港股業績期揭開序幕。往後港股的表現是龍還是蛇,今次整體的業績表現將成關鍵的指標。
已short咗
最無恥嘅財演
大撚膽!!!
息價齊賺,值得高興
樓王5.8目標價到咗會唔會食糊先?
細心睇吓,掛牌啫未有成交嘅,開市望吓
唔會,賣咗唔知買乜好,當定期收息算,目標係第1步100手,家陣得40手,賣晒賺幾皮嘢+以往3次派息,但我唔等呢嚿錢用嘅,由佢放飛機,直到基本因素改變為止

不過我唔反對其他人賺咗先搏跌再入過,食吓波幅嘅,咁搏到會贏多啲
而家最擔心師父會唔會忽然上船,寶爺走咗應該唔會啩?
285即穿
根據本人炒股經驗,388強勢走去開淡倉,爆袋機會濃,原因已解釋過,噚日借5仔業績夾落去,加舞隻700形成大市似到頂向下,引熊機會濃
\|/
長揸悶贏、本多終勝喺樓寶得到證明,我改變咗以前炒股風格 睇嚟OK
823值100嘅話,我覺得樓寶7蚊以上係合理嘅
師傅早晨
callnowyeah
師父強勢回歸
短期 中!
有!阻!力!
281 牛安全 !
巧開心 !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞