沈陣營第二百零七期 - 沈大師的熊!熊!哈!豬年繼續發酵

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
nasdaq 有啵
係,牛牛can buy
thx,過2日開美股戶口
樓寶大棍
最驚好似俄女咁..始終有好大政治風險
舊年我估年底前逼近5.8,估錯咗,到依家先接近

真係做唔到百發百中
呢啲唔會,小注買我唔驚,高科技行業美股已貴,搏要搵風險高啲嘅回報就大好多
樓寶仲有得上好癲
舊年我操作好少,自己最滿意係走66轉晒入樓寶,冇估錯樓寶業績同利率趨勢,屌那星狗鐵嘥咗我唔少時間
唯一感到安慰嘅係樓寶冇令大家輸錢,都年半有多
圖形講法係均線之上有10%,趨勢係無限上升
話雖如此,照派息率計股價嘅話,冇5厘唔抵,只能搏未來業績增長,避免捱價最好平啲先入,理論上5.33樓下最穩陣
夠未?!
VicF 師兄,房托有冇咩推介,置富點睇?
一般我睇圖估唔到大市,就睇港交所388圖形走勢,原因係大市成交量大,咁市場先睇好388未來業績,換言之資金流入股市,夾起個市機會高,正常388股價唔跌到仆街,冇乜可能大市跌到仆街嘅,個人睇法,切忌盡信,只係吹水,唔構成任何投資投機建議
師父嘅開高回落又中
現價最平係得808,我有20手,但派息冇增長,舊年換咗長實樓神趙國雄做主席,係搏佢,現時所有房託基金都貴
我諗住大爆炸後買,如果市跌後你會買邊隻?
樓寶,我有排未夠100手,上次4.6離開咗股市冇睇,其實我翻睇圖出現明顯底部訊號,強烈買入,可惜錯過咗買10萬股機會
記住呢喥冇人百發百中,投資投機有風險,無論邊個講乜嘢no.都好,要自己研究,包括師父比嘅no.
得閒行去書局買本《掌握市場趨勢》,google play 圖書有電子版,8X蚊,不過我鍾意實體書嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞