英國留學新吹水區4

1001 回覆
5 Like 12 Dislike
我間u有得經online system交
留學生有冇得申請信用卡?
Monzo好易開
唔洗去分行
影一影passport果啲就得
過幾日就send卡
有個活動係fd介紹(好似係send link)你用既 用monzo消費一次 2個人都可以有5磅 唔知宜家仲有無

4個letter果間要去分店搞 又要入好耐資料
加上要多d文件過monzo

同埋 有2個fd試過用某間銀行俾人轉走左錢
但monzo未聽過有人出過事
好似要出世紙
銀行存款證明
有2份app form

想當年有好agent list左俾我
但我del左d msg
Debit card就得
學生好似無得申請credit card
之前有喺英國讀書,返嚟唔夠6個月唔洗照肺,請問使唔使提供文件證明我喺英國返嚟唔夠半年?
online system 即係用 credit card?
洗咪開左海外户口先?
做咩咁激動呀? 港蛙
有冇UWE同學我黎緊year one
有冇人讀Leeds
Ching做乜咁嬲咁r下香港fd嘅同時都可以有外國朋友嘅 冇衝突㗎喎
但Monzo 好似唔可以跨國滙款 如果係開revolut 或者transferwise 係咪就可以電滙?
整visa需唔需要財力證明??
有冇巴打都係搞緊visa?book appointment點解2/9 - 10/9全部日子都冇顯示?
黑人問號?????
要啊
大家機票買開邊間好?
未諗好聖誕翻唔翻香港 諗緊買one way定return好
係咪銀行證明信就得? (hsbc)
聖誕洗乜咁早買 諗住可能11月先睇機票
唔使financial prove喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞