英國留學新吹水區4

1001 回覆
5 Like 12 Dislike
我都想知medway如何ching讀緊咩科
諗多左 無可能有得砌
Medway就比較靜,我呢啲摺嘅就鍾意medway,冇咁多嘢煩,生活叫做舒服,不過如果你鍾意玩medway周不時都有啲party仔嘅,但就一定冇cantebury咁多嘢玩
我讀緊sports,ching打算讀咩
Medway JJ here 尼邊勝在夠方便,出個倫敦都係45分鐘,去Canterbury嘅話學校又有免費shuttle,交通方面下
如果你住Liberty Quays嘅話留下就係Tesco Subway Dominos,同Asda都係差5-8分鐘距離整體黎講好夠使,就系靜左小小,如果本身好鍾意party就未必太啱你如果唔係嘅話已經幾舒服
多謝ching詳細解答我打算讀sports managemet
唔該晒啊 想問下medway多唔多香港人定係canterbury多啲
Cantebury多好多,medway極少香港人
讀緊
不如tg傾?
報soc先識到香港人?定有冇咩方法
想知更多嘢
報kong soc一定識到,不過kong soc要去cantebury先有,我就冇報soc嘅。
我喺連登同welcome week識到人,其實暑假遲啲應該會有ocamp,喺香港搞嘅,到時你報就會識到,不過絕大部分都會係cantebury嘅人。
Ps 我冇報kong soc同ocamp
喺度問啦,同女朋友講好del tg
可唔可以講下welcome week會做啲咩 識到咩人 thanks
Ching year幾?覺得sports management感覺如何 有冇咩特別或者學習方面如何
其實都係圍埋一齊食下嘢比你見下啲同學(唔同科都有),professor介紹下學校同課程咁,我當初都係因為有免費嘢食先去
Thanks
嚟緊yr2,鍾意運動嘅應該幾易入腦,實用,同埋要讀埋少少business嘢,讀到而家個感覺都幾好
Thanks 我都係幾鐘意運動嘅人所以先揀sport mgt,想問英國係用gpa去分grade定係點
sor 尼排考試無點online所以遲左覆。以我所知英國嘅大學最主要都係計grade,70+系 1st hon,60-69 系 2nd upper, 50-59系2nd lower,然後40-49系3rd。如果你想兑翻香港gpa嘅話可以體下面條link

https://gpacalculator.net/grade-conversion/united-kingdom/
知唔知Leeds多唔多香港人?
只可以講唔少lor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞