英國留學新吹水區4

1001 回覆
5 Like 12 Dislike
HSBC
咩科?

其實睇下你搵到咩工,你搵到big 4 / Tech Giant /ibank 咁緊係值啦,做start up 開荒牛就......

Placement 比起本地人黎講算難,因為placement 原意係花一年培訓你,希望你畢業返黎做,但international student畢業後Visa煩到仆街,好多細公司唔想搞,索性placement 都唔比international student
所以基本上我地淨係能夠focus大公司,競爭大就難啦。

我同期intern 80人 得五六個係international student

而且degree 可以隨時加/取消placement year ,你搵到工再考慮啦。現階段報住普通degree 番學搵intern 搵到先轉都未遲
想問下8月30攞CAS 9月頭整visa appointment會唔會好full 因爲9月30就要飛
趕得切 3個禮拜內一定搞掂
喺英國extend T4 visa煩唔煩?
btw 有無ching知我係founda轉year1 會唔會好麻煩 洗唔洗ielts dse嗰啲重新印過哂
Warwick
有冇巴打係英國識過個港女女朋友? 成日一個人好寂寞

去華人基督教其實有冇機識到

唔該曬
識鬼妹好過啦
唔知點解都係鍾意亞洲人
新黎新報到,有冇喺蘇格蘭讀書嘅巴絲
污糟 不了
有冇人brighton?
The group does not seem to exist
死link or 個group已經del咗
有冇人今年讀uea
好想問樣嘢....
雖然我自己最後決定master先去uk讀
其實我本身有birmingham sport health&exercise sci
我咁樣放棄咗其實係咪好浪費 係hk讀nursing
因為自己本來想一次過讀5年 但屋企人講到明淨係俾到master筆錢
諗住master讀返physio pre-reg
想問吓有UCL offer但唔記得31/5 deadline前apply accomodation
而家係冇得apply定淨係唔guarantee會有宿舍
唔該晒
寫出嚟就話唔guarantee有
實際就係等完一大輪之後同你講冇位喇
所以都係算吧啦
咁我都係apply住先啦,至少搏一搏
上年我都係依個時侯apply
100%唔會有
你搵定屋好過
我建議你頭一星期住Airbnb
係一星期內搵屋租
大學可以做你租屋擔保人
Ching覺得私人搞嘅學生宿舍嗰類好住啲定直接租屋住好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞