英國留學新吹水區4

1001 回覆
5 Like 12 Dislike
英國sheffiled撚留名
今年year2仲未搵到placement 準備食屎
會留係度讀埋master希望會有工請可以留英但要2萬鎊既年薪要求感覺都係搵唔到...
UEA business好多大陸人 但environmental, engine, heth sciences, Media 就出名勁
兩萬鎊一年都無既工唔要都罷啦,返香港稅低啲,實際收入可能仲高啲
呢d科我唔熟 但uea文科好似都唔差架 好似呢幾年有出左個舊校友拎諾具爾文學獎 個avengers4 co director又係uea出身 只係business比大陸人搞彎晒(要考牌個d既例外)你係會想番香港做?
咁好睇你想點既姐 我就好想拎綠卡既 因為係英國既生活絕對適合我
佢哋文科好似creative writing最出名 但我嗰科真係三不管所以諗緊surrey會唔會穩陣啲 啲英國人好似幾鍾意咁(識啲local frd講)
咩科可能同學
冇香港同學但我可能識你
UEA 文科傳媒係好野的。但比較靠自己造化
Business係用黎賺大陸魚水錢。千其唔好入
醫藥科就係比人AL唔夠分洗底入的,讀得到就冇所謂
工科IT科...算吧啦

排名就肯定係伏,睇住QS黎呃下人就算。間野搵到錢年年都起building年年請人拉ratio拉文章
咁即係遲啲間嘢會洗到底?咁可能touchwood入到去轉科算
但班大陸人唔係好有錢㗎咩 點解要入呢間讀business
差唔多啦 我都好後悔讀呢科 但揀左冇計 而家搵到份自己中意既工但又冇能力留係英國申請簽證 只能遺憾
覺得kent點? 環境啊,讀書啊,因為我諗緊讀唔讀Kent
有冇巴絲黎緊去Birmingham讀master
有冇KCL巴絲
邊個campus?都幾大分別
我喺medway
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞