英國留學新吹水區4

1001 回覆
5 Like 12 Dislike
兩間以搵工黎講無乜分別。

自己考慮下地理位置同學校資源作決定。
如果擔心既咪揀間排名高啲架囉,自我感覺良好啊嘛

雖然我唔太清楚,但Manchester 商科應該算係佢間學校入面多資源既學科。但成間學校真係好多大陸人。
咦 international y1 同 ug y1 分別係邊度?
我特登上網check咗 冇理解錯好似係另一種school嚟 佢international year one下嘅description係話get ready to join the sec yr of an undergrad degree
排名依家野入左udergrad就唔會再care,見得下人就算
有fd 明明DSE成績唔差 過英國讀 Nottingham / Birmingham 讀it,
返香港比city仔拎排名串,好唔忿氣
排名雖然無用,但有時決定唔到入邊間嗰陣,為啖氣可以納入考慮因素既
想問推薦住邊個hall?有冇啲優劣嘅比較?唔該哂

同Shitty班打飛機打上癮既鬥氣
係咪傻左
班友射完一地精
去到見HR
咪又係比求其一間Russell Group既壓翻轉頭
黎左成年完全唔知有呢D野只知有foundation駁上y1
曼城讀緊書 留名
我都係嗰時覆完突然見到佢話international 覺得唔對路上網search一search先知唔係同一樣嘢 本來以為係international student嘅意思 但諗諗下呢度香港forum佢唔洗特別emphasize哈哈
第一年跟學校住嘅話就Allen Court la佢得En-suite上年先翻新完再加上喺城市入邊返學都方便啲
Birmingham final year
有冇qmul巴絲
ww lm
之前見過
BTW有無London TG/Whatsapp Group入?
有frd嚟緊入qmul law school
黎緊可能會去讀pg
你又係law?但係佢undergrad
有無人係Glasgow讀緊或者會去
Financial management
QS算ok 而且london
London好貴不過我friend搵親都大城市 佢比較怕悶 不過仲未firm哈哈
咁你undergrad係邊間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞