英國留學新吹水區4

1001 回覆
5 Like 12 Dislike
同學校申請咗要CAS number,大約幾時先會有
又唔知個status去到邊,好不安
Cass offer+1
Good reputation in UK, but in HK, few people know it.
But I think this school can help you to go through the screening, the remaining just depend on the interview
咁我都識人2:2入ic kcl durham
係英國讀finance好過cass都係得oxbridge ic lse同warwick姐
仲有LBS
咁呢幾間比我 我淨係會prefer ic
電話打唔撚通
2:1 cass唔撚收我
依家唔知點算
巴打仲有乜offer
得Newcastle banking & finance
巴打有無其他學校可以介紹

Newcastle連2:2都收
如果有2:1又唔係好想讀Newcastle
基本上全部master 有2.1就收,ic lse oxbridge lbs ww另計,你報好專嘅科?
仲有Ucl
同埋 Warwick 同其他幾間比都唔算難入 even econ 都係con 2.1
Eco, finance or management
基本上呢三科我都有興趣讀

無知一問 ww係邊間
個人想係倫敦讀
但唔知有邊間仲未截止報名同唔係雞校
喺London嘅Business/Finance 嚟講,Top tier應該係 Lbs,Ic,Lse,之後Cass,UCL.其實果啲就不值一提。而家先報,我諗都係得Cass,UCL有openings. 你Bachelor英國讀?
second low 有無 gpa 2.5?
Econ postgrad 對數底要求好高同比較theoretical 如果唔係真係好有興趣同諗住讀上去唔建議報 London top tier得 lse ucl 兩間有得讀 但都過咗deadline
Ww=Warwick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞